ΥΓΕΙΑ

Το ήξερες; Το κρύο ντους σε βοηθάει να….

Το ήξερες; Το κρύο ντους σε βοηθάει να….

Το καλοκαίρι έφτασε. Και μαζί του το πρωινό ξύπνημα όπου είσαι ιδρωμένος και νιώθεις το σώμα σου να κολλάει. Κακό; Ναι, αλλά υπάρχει λύση και δεν είναι άλλη από ένα κρύο ή τουλάχιστον χλιαρό ντουζάκι…

Δεν το συζητώ πως πρέπει να το εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα όχι μόνο επειδή θα σε κάνει να νιώσεις καθαρός και μακριά από τον ιδρώτα, ούτε επειδή το καυτό ντους είναι για τους …φλώρους. Αυτές είναι κουβέντες για καφενεία. Εδώ ασχολούμαστε με σοβαρά πράγματα (χαχα!) και υπάρχουν 5 πράγματα που καθιστούν το κρύο ντους την καλύτερη επιλογή για ΚΑΛΗΜΕΡΑ:

1. Ξυπνάει το μυαλό

Και το καλύτερο ξυπνητήρι του κόσμου να έχεις – άραγε υπάρχει τέτοιο; Πρέπει να το ψάξω – καλύτερο ξύπνημα από το κρύο νερό να ρέει πάνω σου, δε θα βρεις πουθενά. Είναι τέτοια η αντίδραση του εγκεφάλου μας που ενεργοποιεί πολλά από τα νεύρα όταν έρχεται σε επαφή με το κρύο νερό. Άρα, πολύ απλά σε ξυπνάει και σε καθιστά έτοιμο για τη συνέχεια της ημέρας. Παράλληλα, οι ορμόνες που “ξυπνούν» σε κάνουν να νιώθεις πιο χαρούμενος και γενικότερα με κέφι και όρεξη για τα πάντα.

2. Επαναφέρει το σώμα μετά από γυμναστική

Σίγουρα έχεις ακούσει για τους αθλητές που κάνουν μπάνιο μέσα σε παγάκια. Φυσικά, για να φτάσεις στο σημείο να το κάνεις, απαιτείται ιδιαίτερη εξάσκηση και αντοχή. Μπορείς όμως, να επαναφέρεις το σώμα σου στην κανονική του κατάσταση, μετά από προπόνηση και με ένα απλό κρύο ντους. Δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στα άκρα με τη μία…

Διαφήμιση

3. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Κι όμως, ένα κρύο ντους είναι σε θέση να σε προστατεύσει από εποχιακές γρίπες και ιούς. Το κρύο νερό θέτει σε εγρήγορση τον οργανισμό σου, αυξάνει τη ροή του αίματος και κάνει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί με πιο σωστό τρόπο. Όλα αυτά, συνδυάζονται και μετατρέπουν την άμυνα του οργανισμού μας σε απόρθητο φρούριο!

4. Καίει το λίπος

Να και τα καλά νέα για τους λάτρεις της δίαιτας. Σας έχω έναν πολύ καλό κι εύκολο τρόπο να χάσετε τα περιττά κιλά σας και δεν είναι άλλος από το κρύο ντους. Τι συμβαίνει ακριβώς στο οργανισμό μας και ο δείκτης της ζυγαριάς πέφτει προς τα κάτω, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ξέρω όμως, ότι συνδυάζονται όλα τα παραπάνω και μας προσφέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Λίγο το μυαλό που ξυπνάει, λίγο η σωστή αποθεραπεία του σώματος μετά από άσκηση, λίγο και η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Ε, αν δεν αρκούν ούτε αυτά για να κάνω κοιλιακούς, τότε δε θα κάνω ποτέ!

5. Όμορφα μαλλιά κι επιδερμίδα

Ε, είπα να κλείσουμε με ένα καθαρά γυναικείο πλεονέκτημα του κρύου ντους. Σαν φόρος τιμής στις επισκέπτριες του Neopolis ένα πράγμα. Ακολουθήστε τη συμβουλή μας για μία εβδομάδα και θα δείτε τα αποτελέσματα αμέσως. Είμαι σίγουρος ότι ο σύντροφός σας δε θα σταματήσει λεπτό να σας χαϊδεύει.

Αυτά… Ελπίζω να σας έπεισα και από αύριο να βάλετε το μπάνιο με κρύο νερό στο πρόγραμμά σας. Προσοχή μόνο στο πως θα το πετύχετε. Μην προσπαθήσετε από τη πρώτη φορά να λουστείτε με παγωμένο νερό. Θέλει εξάσκηση και σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας. Μην πάθετε κανένα σοκ και τρέχουμε.kruo-ntous1

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#γυμναστική
#επιδερμίδα
#εύκολο
#ημέρας
#θερμοκρασίας
#καλοκαίρι
#κόσμου
#κρύο
#μεταβολισμό
#νερό
#οργανισμό
#ορμόνες
#πρόγραμμα
#πρωινό
#σώμα