ΥΓΕΙΑ

Ό,τι χρειάζεστε, θα έρθει σε εσάς την κατάλληλη στιγμή

Ό,τι χρειάζεστε, θα έρθει σε εσάς την κατάλληλη στιγμή

Όλοι έχουμε την δική μας μοναδική ιστορία στην ζωή. Όλοι έχουμε το δικό μας ταξίδι να ακολουθήσουμε. Μια αναζήτηση για τα πράγματα που κινητοποιούν την ψυχή μας. Έναν στόχο που χρειάζεται να εκπληρώσουμε πριν τελειώσει ο χρόνος μας εδώ. Όλοι έχουμε ένα διαφορετικό δρόμο στην ζωή με εμπειρίες που προοριζόμαστε να ζήσουμε.

Αλλά επίσης έχουμε και κάτι ακόμα κοινό.

Ως ανθρώπινα όντα, δεν θέλουμε να είμαστε αυθόρμητοι. Ο αυθορμητισμός και η απροβλεψία μας αγχώνουν και μας κάνουν ανασφαλείς. Αγαπάμε να ξέρουμε το που θα μας οδηγήσει ακριβώς η ζωή. Χρειαζόμαστε έναν συγκεκριμένο δρόμο στην ζωή μας ώστε να νιώθουμε ασφαλείς. Νιώθουμε πιο δυνατοί όταν έχουμε τον έλεγχο σε όλα όσα συμβαίνουν.

Κι έτσι τείνουμε να πιέζουμε τις καταστάσεις που δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, καταστάσεις που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβούν και πράγματα που αλλάζουν την καθημερινότητα μας και μας αναγκάζουν να αφήσουμε την ζώνη ασφαλείας μας.

Θέτουμε υψηλές προσδοκίες και απεγνωσμένα προσπαθούμε να ελέγξουμε την ζωή. Σχεδιάζουμε τα πάντα ελπίζοντας πως η ζωή θα πάει σύμφωνα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Πιέζουμε την αγάπη. Πιέζουμε την ευτυχία. Πιέζουμε τον εαυτό μας να τελειώσει το Πανεπιστήμιο και να πάρει πτυχίο. Πιέζουμε τον εαυτό μας να παντρευτεί σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Πιέζουμε τον εαυτό μας να γίνουμε το άτομο που πάντα ήθελαν οι γονείς μας. Συνέχεια βιαζόμαστε κι έτσι ξεχνάμε να βρούμε την ευτυχία.

Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή. Πιστεύω πως πέρα από τις ωραίες εμπειρίες όλοι έχουμε βιώσει και την άσχημη πλευρά της ζωής. Ξέρουμε πόσο εκπληκτική είναι, αλλά γνωρίζουμε πως μερικές φορές είναι επίσης επώδυνη.

Τα ξέρουμε όλα αυτά από τις εμπειρίες κι όμως εξακολουθούμε να την πιέζουμε, χωρίς να αφήνουμε την μοίρα να κάνει την δουλειά της. Αρνούμαστε να περιμένουμε το πώς θα ξετυλιχθεί η ζωή, επειδή μερικές φορές φέρνει δυσάρεστα γεγονότα που μας κάνουν να υποφέρουμε.

Διαφήμιση

Και μόλις η απροβλεψία της ζωής μας χτυπήσει και δεν μπορούμε να πετύχουμε τις προσδοκίες μας πέφτουμε και τα παρατάμε. Νιώθουμε απογοητευμένοι και προδομένοι. Δουλέψαμε τόσο σκληρά για να φτάσουμε τον στόχο μας και ξαφνικά η ζωή μας χαλά την ισορροπία. Χωρίς να το περιμένουμε.

Γιατί σε μένα; Τι έκανα για να το αξίζω αυτό; Γιατί συμβαίνει σε μένα και όχι σε κάποιον άλλον;

Άσε με να σου πω γιατί. Υπάρχω σε αυτή την γη αρκετό καιρό για να συνειδητοποιήσω πως ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθήσεις να έχεις πάντα τον έλεγχο του τι συμβαίνει, η ζωή δεν θα πηγαίνει πάντα σύμφωνα με αυτό το σχέδιο. Είναι η αλήθεια. Τίποτα δεν είναι υποσχόμενο σε αυτή τη ζωή.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι τρομακτικό να μην έχεις κανένα στοιχείο για το που πας. Αλλά αυτό δεν κάνει το ταξίδι μας πιο συναρπαστικό;

Δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να ζήσουμε την ζωή αποκλειστικά σύμφωνα με τις αυστηρές αρχές μας. Δεν ήρθαμε στον κόσμο για να ακολουθήσουμε μια βαρετή και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ύπαρξη μας. Πιστεύω πως ο σκοπός μας είναι να ζήσουμε μια ολοκληρωμένη ζωή, να αλλάξουμε τους κανόνες της κοινωνίας που ορίζουν τι είναι σωστό και λάθος, να ακολουθήσουμε τους βαθύτερους στόχους μας και να μοιραστούμε τις μοναδικές ιστορίες μας με τον κόσμο για να υπενθυμίσουμε σε όλους να μην σταματούν ποτέ να ονειρεύονται.

Αλλά για να κάνουμε αυτές τις αλλαγές και ταυτόχρονα να βρούμε την ευτυχία, πρέπει να αφήσουμε την ιδέα πως ελέγχουμε την ζωή. Πρέπει να σταματήσουμε να πιέζουμε την ζωή μας.

Σταμάτα να πιέζεις τις καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι πως τα πάντα στην ζωή συμβαίνουν στην ώρα τους. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ το αποκαλώ μοίρα. Και ειλικρινά πιστεύω πως αν κάτι είναι γραφτό να σου συμβεί, θα γίνει. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο.

Μαγεία Τ.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αρχές
#γονείς
#δουλειά
#ηλικία
#ταξίδι
#τι είναι
#χρόνος