share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ταλιατέλες με τυρί κρέμα, μπέικον και μανιτάρια

Ταλιατέλες με τυρί κρέμα, μπέικον και μανιτάρια

Ταλιατέλες, μπέικον ή ζαμπόν και μανιτάρια σε σάλτσα με κρέμα τυριού. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο ταλιατέλες

200-250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο [*]

1/2 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί

180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε

2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμυδάκια

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. βούτυρο

Διαφήμιση

ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο, αλατισμένο με χονδρό αλάτι, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1½ φλ. τσαγιού νερό από τη κατσαρόλα που βράσατε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Όσο βράζει το ζυμαρικό σας, κόβετε σε φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας 3 λ. Τα αλατοπιπερώνετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα , τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτετε το μαϊντανό, το τυρί και 1 φλ. τσαγιού από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών και ανακατεύετε πολύ καλά.

Μόλις πάρει βράση και αδειάζετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, και ανακατεύετε ώστε καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα από το υπόλοιπο 1/2 φλ. βρασμένο νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.

[*] Αν το μπέικον δεν είναι στις προτιμήσεις σας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζαμπόν.

Πηγή

Διαφήμιση

logo