share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τα πιο Έξυπνα και Οικονομικά Tips για να Κρατήσετε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

Τα πιο Έξυπνα και Οικονομικά Tips για να Κρατήσετε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

Μάθετε όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε για να διατηρείτε τη ζέστη στο σπίτι σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

Μπορεί να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το είδος της θέρμανσης που θα επιλέξετε για το δικό σας σπίτι αλλά υπάρχουν και κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τη ζέστη εξοικονομώντας χρήματα.

Θερμαντικά σώματα Εάν έχετε θέρμανση με καλοριφέρ καλό είναι να ρυθμίζετε το θερμοστάτη σε μια μόνιμη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς κελσίου γιατί διαφορετικά καταναλώνετε περισσότερο πετρέλαιο για να ξαναζεσταθεί το σπίτι από την αρχή εάν έχει παγώσει.

Θερμοστατικές κεφαλές Τοποθετήστε θερμαστατικές κεφαλές σε κάθε θερμαντικό σώμα για να ρυθμίζετε την θερμοκρασία του κάθε σώματος ανάλογα με την ανάγκη θέρμανσης του κάθε δωματίου.

Ενισχυτής Θερμότητας Ο ενισχυτής θερμότητας μετατρέπει τα καλοριφέρ σε αερόθερμα. Απορροφά άμεσα το θερμό αέρα από τα καλοριφέρ και τον μεταφέρει στο χώρο μέχρι και 5 φορές γρηγορότερα. Με την άμεση κυκλοφορία του θερμού αέρα επιτυγχάνεται η ΜΗ συσσώρευση της ζέστης στην οροφή και έτσι διανέμεται σε όλο τον χώρο.

thehomeissue_thermotita01

Μετατρέψτε το καλοριφέρ σας σε αερόθερμο με έναν ενισχυτή θερμότητας.

Tip: Τα έπιπλα, όπως ο καναπές και το κρεβάτι, θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από τις μπαλκονόπορτες εάν δεν έχετε καλή μόνωση. Μπείτε στον κόπο να αλλάξετε τη διαρρύθμιση για τους χειμερινούς μήνες και μην τοποθετείτε έπιπλα μπροστά και επάνω από τα θερμαντικά σώματα. Εάν ένα σπίτι είναι ψηλοτάβανο τότε σίγουρα θα είναι χρήσιμο ένα ξύλινο ράφι πάνω από το σώμα για να εμποδίσει τη θερμότητα να διαρρεύσει προς τα επάνω.

thehomeissue_thermotita02

Αν δεν έχετε καλή μόνωση απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τις μπαλκονόπορτες.

Φιλμ αλουμινίου Επειδή η θερμότητα που βγάζουν τα καλοριφέρ δεν θέλουμε να απορροφάται από τους τοίχους μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε καλοριφέρ το φιλμ αλουμινίου που αντανακλάει τη θερμότητα στο χώρο. Μια πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο.

Σώματα νέας τεχνολογίας Υπάρχουν θερμαντικά σώματα νέας τεχνολογίας που μέσω ειδικού φράγματος στέλνουν το ζεστό νερό στην εμπρόσθια πλάκα του σώματος που ζεσταίνεται σχεδόν αμέσως και στην συνέχεια στην πίσω. Με αυτό τον τρόπο έχετε 25% πιο γρήγορη απόδοση θέρμανσης, και 11% εξοικονόμηση ενέργειας μιας και η πίσω πλάκα ζεσταίνεται λιγότερο άρα έχει και μικρότερη απώλεια από τους τοίχους.

Tips

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας αερίζοντας το σπίτι σας το πρωί. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ανοίξετε για λίγο όλες τις μπαλκονόπορτες για να κάνει ρεύμα. Έτσι θα αεριστεί το σπίτι σας χωρίς να προλάβει να αλλάξει η θερμοκρασία στα έπιπλα.
  • Στα δωμάτια που τα βλέπει ο ήλιος ανεβάστε τις τέντες τις μέρες που δεν έχει συννεφιά ενώ αντίστοιχα στα βορινά δωμάτια κρατήστε τις κατεβασμένες.
  • Όταν πέφτει το φως καλό θα είναι να κλείνετε τα παντζούρια για να έχετε λιγότερες απώλειες θερμότητας.
  • Ψάξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για πιθανά ρεύματα αέρα. Ανάψτε ένα κερί και πλησιάστε με αυτό τις άκρες από τις μπαλκονόπορτες και την πόρτα της εισόδου. Σε όποιο σημείο η φλόγα τρεμοπαίζει θα πρέπει να το μονώσετε.

Μονωτικά υλικά για παράθυρα και πόρτες

Εάν μπαίνει αέρας από τα κουφώματα σφραγίστε το σημείο με σιλικόνη. Για τα παράθυρα και τις πόρτες, μια γρήγορη και οικονομική λύση είναι οι ειδικές ταινίες οι οποίες είναι διπλής όψης και τοποθετούνται πανεύκολα περιμετρικά σε όλα τα παράθυρα του σπιτιού.

Στις πόρτες χαμηλά τοποθετήστε αεροστόπ. Μια οικονομική λύση είναι μια αυτοκόλλητη ταινία από αφρώδες υλικό που έχει και βουρτσάκι.

thehomeissue_thermotita03

Ένα αεροστόπ κυρίως στην εξώπορτα θα κρατήσει αρκετό κρύο έξω από το σπίτι.

Υπάρχουν, βέβαια, και τα αεροστόπ που είναι σαν μακρόστενα μαξιλαράκια. Φτιάξτε το δικό σας πολύ εύκολα. Πάρτε ύφασμα, κόψτε το και ράψτε το δημιουργώντας έναν σωλήνα στο ίδιο φάρδος με την πόρτα σας. Τοποθετήστε μέσα στον σωλήνα σακουλάκια φαγητού (αυτά που σφραγίζουν) με άμμο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχει βάρος έτσι ώστε να γίνει σωστή μόνωση.

thehomeissue_thermotita04

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αεροστόπ.

Κουρτίνες ή άλλες εναλλακτικές Εάν έχετε τη δυνατότητα μην έχετε το χειμώνα τις ίδιες κουρτίνες με το καλοκαίρι. Προτιμήστε κουρτίνες πιο χοντρές, μάλλινες, με κάποια επένδυση, σενίλ υλικά που θα κρατήσουν το κρύο που εισχωρεί από την μπαλκονόπορτα μακριά από το δωμάτιο.

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να τις αλλάξετε, κρεμάστε πίσω από τις κουρτίνες σας διάφανες κουρτίνες μπάνιου. Θα παρατηρήσετε ότι η θερμοκρασία μεταξύ κουρτίνας και παραθύρου είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι.

Εάν έχετε κάποιο παράθυρο που έχει μεγάλες απώλειες και δεν είναι σε κάποιο δωμάτιο που φαίνεται μπορείτε να βάλετε το υλικό αυτό με τις φουσκάλες (αεροπλάστ) που συνήθως τυλίγουμε αντικείμενα για να μην χτυπηθούν. Θα μειώσει στο 50% τις απώλειες της ζέστης στο χώρο.

thehomeissue_thermotita06

Βάλτε σε παράθυρα που δεν φαίνονται αεροπλάστ για να προστατευτείτε από το κρύο.

Διαφήμιση

Ζεστή ατμόσφαιρα

Η διακόσμηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πόσο θα αισθάνεστε ότι κρυώνετε μέσα στο σπίτι σας ή όχι. Χρησιμοποιείστε ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο και αποφύγετε τα ψυχρά όπως το πράσινο και το μπλε.

thehomeissue_thermotita07

Οι κουβέρτες, τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια μπορούν να ζεστάνουν έναν χώρο καθώς προσφέρουν μια ζεστή αίσθηση.

Ζεστάνετε τα έπιπλα σας βάζοντας στους καναπέδες ριχτάρια, μαξιλαράκια με υφές όπως γούνινες – μάλλινες. Αυτά βοηθούν πολύ στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σπιτιού γιατί δεν επιτρέπουν στα έπιπλα να κατέβει η θερμοκρασία τους.

Στο κρεβάτι προτιμήστε σεντόνια βαμβακερά, κουβέρτες μάλλινες ή πουπουλένιο πάπλωμα. Πολύ διαδεδομένη πλέον είναι και η ηλεκτρική κουβέρτα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε με ζεστό νερό μια θερμοφόρα και να την τοποθετήσετε χαμηλά στα πόδια. Θα σας κρατήσει ζεστούς όλο το βράδυ.

thehomeissue_thermotita08

Βάλτε μια θερμοφόρα στα πόδια σας πριν κοιμηθείτε και δεν θα κρυώσετε ούτε λεπτό.

Ανάψτε κεριά. Τα κεριά δημιουργούν μια ζεστή χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Προσέχετε μόνο όταν φεύγετε ή όταν κοιμάστε να μην τα αφήνετε αναμμένα.

thehomeissue_thermotita09

Τα κεριά είναι επίσης ένας τρόπος για να ζεστάνετε έστω και οπτικά τον χώρο σας.

Χαλιά Τα χαλιά αποτελούν πολύ σημαντικό είδος μόνωσης μιας και το 10% της θερμοκρασίας ενός χώρου χάνεται από το πάτωμα. Τοποθετήστε χαλιά κυρίως εάν μένετε στο ισόγειο όπου οι απώλειες είναι μεγαλύτερες. Εάν έχετε σκοπό να αγοράσετε χαλιά επενδύστε σε μάλλινα ή χαλιά από φυσικά υλικά. Θα εξοικονομήσετε χρήματα από τη θέρμανση!

Με τα χαλιά, μπορείτε να κάνετε μια καλή μόνωση σε έναν τοίχο που μπορεί να βλέπει προς το βορρά ή είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες. Είναι μεγάλο trend τα χαλιά ως διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να κρατήστε το κρύο έξω από το σπίτι σας με στιλ.

thehomeissue_thermotita10

Βάλτε ένα χαλί σε έναν τοίχο ενός κρύου δωματίου και ζεστάνετέ το με αυτόν τον τρόπο.

Αφύγρανση Η υγρασία επίσης που μπορεί να έχει ένα σπίτι είναι σημαντικός παράγοντας για να μην ζεσταίνεται επαρκώς. Εάν έχετε κλιματιστικό με λειτουργία αφύγρανσης ενεργοποιείστε την λειτουργία κάθε μέρα αφού αερίσετε το σπίτι σας. Είναι πολύ οικονομική λειτουργία και θα δείτε τεράστια αλλαγή στην ατμόσφαιρα.

Για σπίτια που έχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας είναι σημαντικό να έχουν έναν αφυγραντήρα. Υπάρχουν οι ηλεκτρικοί ενώ μια πιο οικονομική λύση είναι αυτοί που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Θα δείτε την συγκέντρωση του νερού μέσα σε λίγες μέρες και δεν θα το πιστεύετε.

thehomeissue_thermotita11

Αλλάξτε φορά στον ανεμιστήρα οροφής για ζέστη.

Ανεμιστήρας Εάν έχετε ανεμιστήρα οροφής, παρατηρήστε εάν έχει διακόπτη για αντίστροφη λειτουργία. Εάν έχει γυρίστε το διακόπτη και ανάψτε τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη θα ωθείται προς τα κάτω μιας και από μόνη της έχει ανοδική πορεία.

Τζάκι Εάν έχετε παραδοσιακό τζάκι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 20% της εσωτερικής θερμοκρασίας χάνεται από την καμινάδα. Επίσης το εξωτερικό κρύο εισχωρεί στο σπίτι σας. Εάν δεν το έχετε αναμμένο κλείστε το καπάκι της καμινάδας. Διαφορετικά αγοράστε από καταστήματα με είδη τζακιού την φούσκα που τοποθετείτε στην καμινάδα και την σφραγίζει εντελώς.

thehomeissue_thermansi12

Με αυτήν την φούσκα μπορείτε να σφραγίσετε την καμινάδα και να μην αφήνετε το κρύο να μπαίνει στο σπίτι σας.

Το προστατευτικό τζακιού δεν επιτρέπει στη θερμότητα να εισχωρήσει στο χώρο. Όταν βρίσκεστε στο χώρο μην το τοποθετείτε. Υπάρχουν ειδικά πατάκια στα είδη τζακιού που δεν καίγονται, άρα άφοβα μπορείτε να βγάλετε το κάλλυμα. Μην τοποθετείτε έπιπλα κοντά στο τζάκι και μην φεύγετε ή κοιμάστε όσο είναι αναμμένο.

Χειμωνιάτικο Σπίτι: 8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε Ζέστη

Αερόθερμο τζακιού Το αερόθερμο τζακιού εκμεταλλεύεται στο μέγιστο κάθε θερμότητα που προκαλείται από την καύση των ξύλων. Απλά το τοποθετείται μέσα στο τζάκι, το βάζετε στην πρίζα και βάζετε τα ξύλα πάνω στους σωλήνες. Αυτό απορροφάει αέρα από το δωμάτιο ο οποίος περνάει μέσα από τους καυτούς σωλήνες και βγαίνει ξανά στο χώρο ζεστός όπως και στο αερόθερμο.

thehomeissue_thermotita13

Το αερόθερμο τζακιού εκμεταλλεύεται όλη τη θερμότητα που προκαλείται από την καύση των ξύλων.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή

Διαφήμιση

logo