share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σορμπέ ροδάκινο

Σορμπέ ροδάκινο

Σορμπέ ροδάκινο. Το σορμπέ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσουμε παγωμένα τα φρούτα εποχής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και πολλή καλή λύση να αντικαταστήσουμε τα παγωτά με σορμπέ φρούτων με το ίδιο νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα αλλά χωρίς λιπαρά. Μια γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα σορμπέ ροδάκινο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

200 ml χυμός λεμονιού

200 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

300 ml νερό

1700 γρ. ροδάκινα πουρέ (καθαρό βάρος χωρίς κουκούτσια και φλούδες)

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ξεκινάτε με το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 3-4 λ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Διαφήμιση

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους, πετάτε τα κουκούτσια, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ. Προσθέτετε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού και το σιρόπι και τα πολτοποιείτε όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές. [*]

Εάν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το πουρέ στη παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζετε το πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο, το βάζετε στη κατάψυξη και το ανακατεύετε δυνατά με ένα πιρούνι κάθε 30 λ για 2 ώρες, για να μη κάνει κρυστάλλους πάγου και να έχει μια κρεμώδη λεία υφή.

Μετά τις 2 ώρες που θα το χτυπάτε με το πιρούνι το αφήνετε στη κατάψυξη, χωρίς να το χτυπάτε, για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Το σερβίρετε σε μπάλες με φέτες από φρέσκα ώριμα ροδάκινα.

[*] Μπορείτε αρχικά να βάλετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ μόνο το μισό χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο να τον προσθέτετε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος μετά από δοκιμή, σταδιακά, για να πετύχετε τη τέλεια οξύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo