share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σημαντικοί λόγοι για να τρώτε καθημερινά ελιές

Σημαντικοί λόγοι για να τρώτε καθημερινά ελιές

Οι ελιές είναι ένα από τα τρόφιμα τα οποία είναι απλά ακαταμάχητα, καθώς είναι εκπληκτικά υγιεινές. Αν δεν τρώτε ελιές θα πρέπει να αρχίσετε να τρώτε αμέσως και θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Έχουμε κάνει μια λίστα με το τι μπορούν να κάνουν οι ελιές για την υγεία σας και έτσι έχετε περισσότερους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να καταναλώνετε ελιές κάθε μέρα.

– Μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης

– Αποτελούν μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα αντί κάποιου λαχανικού ή φρούτου

– Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε.

– Η βιταμίνη Ε μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις ελιές, μειώνουν τον κίνδυνο καταστροφής των κυττάρων και φλεγμονών.

– Μειώνουν τις επιπτώσεις εκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, προφυλάσσουν από καλοήθεις και κακοήθεις όγκους,

– Μειώσουν τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες όπως φλεβίτιδα, κιρσούς

– Βοηθούν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σεέμφραγμα του μυοκαρδίου ή εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

– Προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από ασθένειες όπως ο καρκίνος

– Προστατεύουν από την αναιμία (έλλειψη σιδήρου).

– Ενισχύουν τη γονιμότητα και βελτιώνουν συνολικά το αναπαραγωγικό σύστημα

– Είναι και ένα εξαιρετικό αφροδισιακό

– Παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά κατά την διάρκεια του οξειδωτικού στρες και των χρόνιων ιικών ασθενειών.

Διαφήμιση

– Είναι θρεπτικές και πλούσιες σε περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα όπως το νάτριο, τοκάλιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, το φώσφορο και το ιώδιο

– Το χλώριο που περιέχουν, μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες του ήπατος, βοηθώντας τον οργανισμό για την αποτελεσματική εξάλειψη των αποβλήτων από το σώμα.

– Παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και αμινοξέα στο σώμα.

– Οι βιταμίνες Α, D, E και K, που περιέχονται στις ελιές, βοηθούν την ανάπτυξη των οστώνσε παιδιά και ενήλικες.

– Περιέχουν το ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικό για την καλή υγεία και προστασία τηςκαρδιάς

– Περιέχουν πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλεται η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της ελιάς, και η οποία μειώνει το οξειδωτικό στρες, ειδικά στον εγκέφαλο, και αν τις καταναλώνεται τακτικά μπορεί να έχετε βελτίωση στην μνήμη σας μέχρι και 25%.

– Οι πολυφαινόλες, επίσης είναι ευεργετικές κατά του καρκίνου και τέλος διαθέτουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

– Ένα μικρό φλιτζάνι ελιές είναι μία καλή πηγή σιδήρου, καθώς περιέχουν 4.4 mg

– Η κατανάλωση ελιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων κατά 20%, δεδομένου ότι περιέχουν ελαϊκό οξύ, το οποίο κρατά το δέρμα απαλό και υγιές.

– 10 ελιές πριν από το γεύμα μπορούν να μειώσουν την όρεξή σας κατά 20%, Αυτό συμβαίνει επειδή τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στις ελιές επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και ενισχύουν την χολοκυστοκινίνη, μια ορμόνη που στέλνει μηνύματα πληρότητας στον εγκέφαλο.

– Βοηθούν το σώμα σας για να αυξήσει την παραγωγή αδιπονεκτίνης, μιας χημικής ουσίας που καίει το λίπος για έως και πέντε ώρες μετά την κατανάλωση.

– Συμβάλουν στην πρόληψη της πήξης του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις

– Οι ελιές περιέχουν λινολεϊκό οξύ, που είναι πολύ ευεργετικό για τα βρέφη που θηλάζουν. Η ανεπάρκειά του συνδέεται με ορισμένες ασθένειες του δέρματος και προβλήματα ανάπτυξης στα βρέφη. Οι μητέρες που θηλάζουν, είναι καλό να περιλαμβάνουν τον καρπό της ελιάς στη διατροφή τους.

– Κι ένα επιπλέον συν… είναι νοστιμότατες!

Πηγή

Διαφήμιση

logo