share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οκτώ τρόποι για να μειώσουμε το λίπος στους μηρούς και τα πόδια

Οκτώ τρόποι για να μειώσουμε το λίπος στους μηρούς και τα πόδια

Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι για να μειώσουμε το τοπικό πάχος, μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε πρακτικές που μειώνουν το συνολικό λίπος ως εκ τούτου και το τοπικό

Η απώλεια λίπους είναι μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από το “όλα ή τίποτα». Μπορούμε να μειώσουμε το συνολικό λίπος του σώματός μας αν τρώμε υγιεινά και γυμναζόμαστε, το σώμα μας, όμως, δεν… ξέρει σε ποιο σημείο θέλουμε να μειώσουμε το λίπος. Απλώς το χάνει, όπου κι αν υπάρχει.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεπρηστείτε και να σχηματίσετε καλλίγραμμους μηρούς, ενώ παράλληλα χάνετε βάρος.

Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού. Το αλάτι οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, πράγμα το οποίο προκαλεί πρήξιμο που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γοφών και των μηρών. Περιορίζοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία συνήθως είναι γεμάτα νάτριο, θα καταφέρετε να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού και θα παρατηρήσετε σχεδόν αμέσως μια αλλαγή στο πώς νιώθετε και πώς στρώνουν τα ρούχα επάνω στο σώμα σας.

Προσθέστε ηλεκτρολύτες στη διατροφή σας. Ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο βρίσκονται σε πολλά υγιεινά τρόφιμα, τα οποία μπορεί ήδη να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας. Όλοι -και ειδικά το κάλιο – αντιρροπεί τη δράση του αλατιού. Όσο περισσότερους ηλεκτρολύτες προσλαμβάνετε, τόσο λιγότερο αλάτι κατακρατά το σώμα σας. Τα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο χρώμα, το γιαούρτι και οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών.

Μειώστε τους υδατάνθρακες. Για την απώλεια βάρους και την ανάκτηση της φόρμας του σώματος η κίνηση κλειδί είναι να περιορίσετε τους υδατάνθρακες και να αυξήσετε τις πρωτεΐνες στη διατροφή. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να εξαιρέσετε εντελώς μακαρόνια, πατάτες, ρύζι και άλλες τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες, καθώς αποτελούν εξαιρετικές πηγές ινών που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, καθώς και φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών ουσιών. Σε κάθε περίπτωση, ένας ειδικός μπορεί να σας συμβουλεύσει για το ποιες τροφές θα πρέπει να περιορίσετε ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας οργανισμού.

Πίνετε πολύ νερό. Όσο λιγότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο συγκρατεί ο οργανισμός. Από την άλλη μεριά η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού βοηθά μέσω της διούρησης και της εφίδρωσης στην αποβολή του πλεονάζοντος νατρίου και των περιττών ουσιών με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο, αλλά και να ρυθμίζεται η όρεξη, καθώς η αφυδάτωση δημιουργεί παρόμοια αίσθηση με την πείνα.

Διαφήμιση

Βάλτε την καρδιοαναπνευστική προπόνηση στην καθημερινότητά σας. Η αεροβική γυμναστική είναι ένας καλό τρόπος για την αποβολή του πλεονάζοντος νατρίου και την αποφυγή της κατακράτησης υγρών. Επιπλέον, κάθε δραστηριότητα που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς είναι ιδανική για να κάψετε θερμίδες και λίπος σε όλο το σώμα και βέβαια στους γοφούς και τους μηρούς.

Καταγράψτε τα γεύματά σας. Η καταγραφή των γευμάτων που καταναλώνετε καθημερινά σας βοηθά να τηρείτε ένα πρόγραμμα όταν προσπαθείτε να χάσετε σωματικό λίπος.

Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Συνοδέψτε κάθε γεύμα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους, καθώς αυτά τα θρεπτικά συστατικά σας βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι με λιγότερες θερμίδες.

Κάντε ασκήσεις για σύσφιξη των γλουτών και διαλειμματική προπόνηση

Στο video που ακολουθεί θα δείτε ασκήσεις που γυμνάζουν το σώμα και ενισχύουν τη σύσφιξη των γλουτών. Επιπλέον, η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) χαρίζει γρήγορα αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε άπειρες ώρες στο γυμναστήριο.

Πηγή

Διαφήμιση

logo