share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι 7 αλήθειες που θα σας αλλάξουν τη ζώη

Οι 7 αλήθειες που θα σας αλλάξουν τη ζώη

Συχνά δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε τις δικές μας αδυναμίες και συνεχώς δικαιολογούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας περιμένοντας: περιμένοντας κάτι να συμβεί, περιμένοντας κάτι να τελειώσει, περιμένοντας κάτι να αρχίσει.

Αλλά αυτό το “κάτι» είναι η ίδια η ζωή. Γιατί λοιπόν να περιμένουμε;

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την σκληρή αλήθεια της ζωής και να αρχίσουμε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας τώρα, χωρίς καθυστέρηση.

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα άρθρο, που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε στα ύψη, σε ύψη που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι είναι δυνατόν.

1. Κανείς δεν είναι πραγματικά τόσο πολύ απασχολημένος για να μην σας απαντήσει.

Αυτό το αγόρι ή το κορίτσι δεν είναι τόσο πολύ απασχολημένο για να μην σας απαντήσει πίσω. Και ο πιθανός εργοδότης σας δεν είναι τόσο πολύ φορτωμένος με δουλειά για να μην επικοινωνήσει. Να θυμάστε, οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο για αυτό που θέλουν να ξοδέψουν χρόνο. Εμείς στέλνουμε μήνυμα, καλούμε και απαντάμε στους ανθρώπους που θέλουμε να μιλήσουμε.

Εάν δεν πάρετε μια απάντηση από κάποιον, είναι επειδή σκόπιμα έχει επιλέξει να μην σας απαντήσει. Όσο πιο γρήγορα σταματήσετε τις δικαιολογίες για τους ανθρώπους που σας μεταχειρίζονται άσχημα, τόσο πιο γρήγορα θα έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας σέβονται.

2. Ο καθένας βάζει πρώτα τα δικά του συμφέροντα

Δεν έχει σημασία πόσο στοργικό, καλόκαρδο και φροντιστικό είναι ένα άτομο, θα βάζει πάντα τα δικά του συμφέροντα πάνω από εσάς. Ακόμα και ο πιο προστατευτικός εραστής δεν μπορεί να ξέρει ποιο “κουμπί» για να πιέσει, αν δεν του δώσετε μια υπόδειξη. Ακόμη και ο πιο ειλικρινής εργοδότης δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα όριά σας, αν συνεχίσετε να δέχεστε περισσότερη δουλειά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάρουν από εσάς ακριβώς τόσα όσα μπορούν να πάρουν, ότι και να συμβεί. Έτσι προσπαθήστε να δημιουργήσετε τα δικά σας όρια και μην επιτρέπετε σε άλλους ανθρώπους να τα τεντώνουν. Οι δυνατοί άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν “όχι» ή να μιλήσουν όταν είναι απαραίτητο. Ξέρουν ότι πρέπει να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, γιατί κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει.

3. Είναι αδύνατο να τους ικανοποιήσετε όλους

Αν κάνατε ό, τι σας έλεγε κάθε πρόσωπο στη ζωή σας να κάνετε, πιθανόν να τρελαινόσασταν ή να καταλήγατε σε μία άψυχη, άμορφη, αναίσθητη μάζα.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορείτε ποτέ να ικανοποιείτε τους πάντες. Μπορείτε να δοκιμάσετε, φυσικά, αλλά ποτέ δεν θα πετύχει. Θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα αποδοκιμάζει τις επιλογές σας ή τον τρόπο ζωής σας. Θα επικριθείτε ότι και αν κάνετε. Έτσι, πάρτε την απόφαση που είναι σωστή για σας και να έχετε το θάρρος να συνεχίσετε αυτό που νιώθετε ότι είναι σωστό. Ο μόνος κριτής θα πρέπει να είναι ο εαυτός σας.

Διαφήμιση

4. Ο κόσμος δεν σας χρωστάει τίποτα

Μπορεί να είστε ο πιο cool, ο πιο έξυπνος και ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αν κανείς -εκτός από εσάς- δεν γνωρίζει όλα αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά, δεν θα πάρετε τίποτα από αυτά.

Υπάρχουν μόνο δύο βασικές επιλογές διαθέσιμες: μπορείτε να περάσετε όλη σας τη ζωή λυπημένοι για τον εαυτό σας, γιατί σας αξίζει κάτι περισσότερο από ό, τι έχετε, ή μπορείτε να μπείτε στο κόσμο και να πάρετε ό, τι θέλετε. Μαντέψτε ποια επιλογή κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι;

5. Δικαιολογείτε τον εαυτό σας

Μπορείτε να περάσετε όλη σας τη ζωή κατηγορώντας τον κόσμο ή τους άλλους που δεν έχετε αρκετό χρόνο, χρήματα, ενέργεια ή πόρους για να επιτύχετε τους στόχους σας. Και ενώ τα λόγια σας μπορεί να έχουν κάποιο νόημα, στην πραγματικότητα η σκληρή αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο έχει τουλάχιστον μια καταραμένη καλή δικαιολογία για να μην ζει τη ζωή που θέλει.

Οι άνθρωποι που παίρνουν τα μέγιστα από τη ζωή δεν βρίσκουν δικαιολογίες. Βρίσκουν τρόπους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, αντί να διαταραχθούν από αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα επιτυγχάνουν.

6. Οι ενέργειές σας θα σας ορίσουν, όχι οι σκέψεις σας

Μπορείτε να καθίσετε σε εσωτερικούς χώρους όλη την ημέρα με σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο για εσάς, αλλά μέχρι να βγείτε και να αρχίσετε να κάνετε κάτι, δεν θα κάνετε πραγματικά τη διαφορά. Η ικανότητα να κάνετε μεγάλα σχέδια είναι ένα καλό πράγμα, αλλά αν δεν συνδέεται με τη δράση προς την κατεύθυνση των στόχων σας, τότε όλα είναι μάταια. Να θυμάστε: θα κριθούμε από τις πράξεις μας, όχι τις προθέσεις μας.

7. Κανείς δεν θα σας σώσει από τη ζωή σας

Στη ζωή, είμαστε πάντα σε αναμονή για κάτι. Περιμένουμε είτε για να συναντήσουμε το σωστό πρόσωπο, είτε για ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα ή για αυτό το τηλεφώνημα από τη δουλειά. Όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα κατάστασή μας, τρέφουμε παράλογες ελπίδες για ένα θαύμα που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα μας.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ζωή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με ένα μαγικό ραβδί. Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας και να είστε περισσότερα από όσα ήσαστε ήδη, θα πρέπει να είστε αυτός που οδηγεί τα βήματα προς την κατεύθυνση των στόχων σας.

Οι ισχυρότεροι άνθρωποι ξέρουν αυτήν την απλή αλήθεια: όταν οι καιροί είναι πιο σκληροί, δεν χρειάζεται να περιμένετε κάποιον να σας βοηθήσει ή να κάνει κάτι για σας – θα πρέπει να στηρίζεστε μόνο στον εαυτό σας.

Govastileto.gr

Διαφήμιση

logo