share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οδηγός για καλό ύπνο: Έξι tips για να βρείτε το καλύτερο στρώμα για εσάς

Οδηγός για καλό ύπνο: Έξι tips για να βρείτε το καλύτερο στρώμα για εσάς

Τα οφέλη του ύπνου για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού είναι πολλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος το γεγονός ότι ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου ζωής μας, για να κατανοήσει ότι πρέπει να κοιμόμαστε αρκετά και ποιοτικά, προκειμένου να μένουμε υγιείς, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η μειωμένη παραγωγικότητα, η περιορισμένη συγκέντρωση, η κόπωση, το έντονο στρες και η επιθετικότητα είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο.

Το ζήτημα είναι πως πολλοί άνθρωποι δεν εστιάζουν στην ποιότητα και αγνοούν το γεγονός πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον “καλό ύπνο», η αγορά του κατάλληλου στρώματος είναι “το Α και το Ω». Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω παραμέτρους, ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές για εσάς.

Κατανοήστε γιατί χρειάζεστε νέο στρώμα

Αν το τελευταίο διάστημα παραπονιέστε σε φίλους και γνωστούς ότι δεν κοιμάστε καλά ή αν σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι νιώθοντας πόνους στη μέση, οι οποίοι “εξαφανίζονται» έπειτα από 30 λεπτά, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε το ιδανικό στρώμα. Φυσικά, αν το παλιό σας στρώμα μετρά πολλά χρόνια “ζωής», τότε σίγουρα χρειάζεται μια αλλαγή.

Βρείτε ένα στρώμα σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για τα στρώματα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όμως, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε βαθμό που επιτρέπει στα σύγχρονα στρώματα να ικανοποιούν όλες μας τις ανάγκες. Είναι συνεπώς σημαντικό να κάνετε την επιλογή σας με βάση τα δικά σας δεδομένα. Χρειάζεστε ένα σκληρό, ένα μέτριο ή ένα μαλακό στρώμα; Ποιο είναι το σωματικό σας βάρος; Τι μέγεθος έχει το κρεβάτι που θα πάρετε; Και τέλος, από τι υλικό θέλετε να αποτελείται το στρώμα σας; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το στρώμα σας. Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού στο κατάστημα που θα επισκεφτείτε ή κάντε το “τεστ» για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Εξετάστε τον τρόπο που κοιμάστε

Κοιμάστε ανάσκελα, πλάγια ή μπρούμυτα; Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τον τρόπο που ξαπλώνετε, ώστε να πραγματοποιήσετε την κατάλληλη αγορά. Για παράδειγμα, αν συνήθως κοιμάστε στο πλάι, τότε χρειάζεστε ένα στρώμα που δεν ασκεί πίεση στους ώμους και τους μηρούς. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να πάρετε ένα μέτριο στρώμα. Στην περίπτωση, βέβαια, που κοιμάστε πάντα ανάσκελα, καλό είναι να βρείτε ένα μέτριο στρώμα με ελατήρια σε θήκες, καθώς θα στηρίξουν το σώμα σας και κυρίως το κάτω μέρος της πλάτης σας, στο οποίο και ασκείται περισσότερη πίεση. Τέλος, αν ξαπλώνετε συνήθως μπρούμυτα, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα πιο σκληρό στρώμα αφρού που θα στηρίζει το κορμί σας και δεν θα το αφήσει να “βυθίζεται» σε αυτό, προκαλώντας του έτσι πόνους στη μέση.

Διαφήμιση

Δώστε έμφαση στη σωστή στήριξη

Το δεύτερο βήμα είναι να εστιάσετε σε ένα στρώμα που θα σας προσφέρει στήριξη και άνεση. Τα στρώματα με ελατήρια είναι σίγουρα κλασικά και διαδεδομένα και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούν να συμβάλλουν κατά πολύ στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Βρείτε ένα στρώμα με ελατήρια σε θήκες διότι ακολουθούν τις κινήσεις του σώματος και όσα χρόνια και αν περάσουν, παραμένουν ανθεκτικά και λειτουργικά. Για παράδειγμα, ορισμένα στρώματα με ελατήρια έχουν -μεταξύ άλλων- μία μαλακή, εσωτερική επίστρωση που προσφέρει στήριξη καθώς και ένα ελαστικό ύφασμα στην επιφάνειά τους που κινείται μαζί με εσάς για μεγαλύτερη άνεση.

Επενδύστε σε ένα στρώμα που ανακουφίζει από την πίεση

Εκτός από άνεση, αρκετά στρώματα με ελατήρια σε θήκες προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, κάτι που συνδέεται άμεσα με την καλή ποιότητα του ύπνου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αδυνατείτε να χαλαρώσετε στο κρεβάτι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αξίζει να βρείτε ένα σκληρό στρώμα με ελατήρια και στρώση από λάτεξ, διότι θα σας ανακουφίσει από την πίεση και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πλήρως.

Κάντε ένα τεστ προτού το αγοράσετε

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοκιμάσετε το προϊόν πριν την αγορά. Μη διστάσετε να πάτε στον ειδικό χώρο στρωμάτων του καταστήματος που θα επισκεφτείτε και να ξαπλώστε στο στρώμα. Δοκιμάστε περισσότερα για να δείτε πώς θα αισθανθείτε. Ίσως ένα άλλο στρώμα έχει μια λεπτομέρεια που θα σας “κερδίσει»!

Το σημαντικό είναι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό, έναν συνδυασμό για τα δικά σας δεδομένα και τις δικές ανάγκες και φυσικά, να θυμάστε ότι ένας καλός ύπνος δεν εξαρτάται μόνο από το στρώμα. Τα υπόλοιπα προϊόντα που “ντύνουν» το κρεβάτι σας (παπλώματα, μαξιλάρια, προστατευτικά), τα υλικά από τα οποία αποτελούνται και, φυσικά, οι καθημερινές σας συνήθειες (κάπνισμα, έλλειψη άσκησης, διατροφή), επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο σας. Φροντίστε, λοιπόν, να βάλετε ποιότητα σε σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo