share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μπάμιες με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας

Μπάμιες με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας

Ένα υπέροχο πιάτο με μπάμιες και γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα νόστιμο, υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια για το καθημερινό και Κυριακάτικο πιάτο. Ιδανικό για όταν νηστεύετε μιας και πρόκειται για ένα νηστίσιμο φαγητό.

Υλικά συνταγής

1 κιλό γαρίδες (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες

1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σέλερι

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε μικρά καρεδάκια

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Διαφήμιση

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

αλάτι, πιπέρι καγιέν

5-6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (προσθέστε το ζωμό σταδιακά όσο απαιτηθεί)

3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το κοτσανάκι από τις μπάμιες, τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τις ραντίζετε με λίγο ξύδι. Τις αφήνετε για 150-20 λ στο σουρωτήρι και μετά τις ξεπλένετε να φύγει το ξύδι.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι καγιέν και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες, για 6-7 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σέλερι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο το πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λ περίπου.

Ρίχνετε όσο ζωμό λαχανικών απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε σταδιακά. Μόλις πάρει βράση, μειώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε τις μπάμπιες για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 5 λ. Τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε ανακινώντας κυκλικά τη κατσαρόλα και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.

Πηγή

Διαφήμιση

logo