share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα

Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι ελιά σε μπουκίτσες

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό σε φέτες

1/2 φλ. λευκό κρασί

300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες

5-6 κόκκους μπαχάρι

2-3 κ.σ. αλεύρι για αλεύρωμα

200 ml κρέμα γάλακτος

Διαφήμιση

ελαιόλαδο

ζωμό κότας ή βοδινού

αλάτι πιπέρι

300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλευρώνουμε τις μπουκιές του κρέατος και τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι να σοταριστούν. Μόλις σοταρισθούν από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Αφήνουμε για 2 λ να σοταρισθούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζωμό κότας ή βοδινό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας και κατά διαστήματα ζεστό νερό, εφόσον χρειάζεται.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο και σωθούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τα κυβάκια γραβιέρας ανακινούμε τη κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει το φαγητό μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo