share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κολιοί στο φούρνο γεμιστοί με ντομάτα και φέτα

Κολιοί στο φούρνο γεμιστοί με ντομάτα και φέτα

Κoλιός στο φούρνο γεμιστός με ντομάτα και φέτα. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

3 μεγάλοι κολιοί

4 ώριμες ντομάτες

3/4 φλ. τσαγιού τυρί φέτα σε μικρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Διαφήμιση

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τους κολιούς, τους πλένετε καλά και [προαιρετικά] κόβετε τα κεφάλια. Τους τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τους αλατοπιπερώνετε.

Ζεματίζετε για 1 λ τις ντομάτες σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια. Ανακατεύετε καλά σ” ένα μπολ ντομάτα, σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα προσθέτετε το τυρί φέτα και ανακατεύετε.

Μοιράζετε το μείγμα ντομάτας-φέτας στις κοιλιές των ψαριών και ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα [χωρίς φέτα] στο ταψί γύρω από τους κολιούς. Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 5-6 κ.σ. νερό.

Ψήνετε τους κολιούς σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, για 25-30 λ και τους σερβίρετε γαρνιρισμένους με μαϊντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Κάντε 2-3 οριζόντιες χαρακιές σε κάθε ψάρι για να αλατιστούν καλύτερα.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo