ΥΓΕΙΑ

Κατά εκατοντάδες εμφανίζονται εβδομαδιαίως κρούσματα ιλαράς- Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατά εκατοντάδες εμφανίζονται εβδομαδιαίως κρούσματα ιλαράς- Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Κυρίως σε παιδιά και ενήλικες Ρομά αλλά όχι μόνο σε αυτούς… Και άλλοι Έλληνες, πλημμελώς εμβολιασμένοι για την λοίμωξη καθώς έχουν κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου ή και καμία, οδηγούνται στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα εξαιτίας της ιλαράς… Μην ξεχνάμε ότι έχουν καταγραφεί ήδη και 3 θάνατοι!

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συσιστά τον εμβολιασμό των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Αλλά αφού υπάρχουν ακόμα αυτοί που αμελούν και -ακόμα χειρότερα- αυτοί που δεν κάνουν τα εμβόλια από “αντιεμβολιαστική φιλοσοφία”, από τις 5 Μαίου 2017 μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα έγινε καταγραφή 1.829 κρουσμάτων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25- 44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Διαφήμιση

Αλλά καθώς αναμένεται αυτή τη στιγμή η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας…

Θάνατοι

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 3 θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς. Πρόκειται για ενός βρέφους Ρομά 11 μηνών, έναν 17χρονο Ρομά και μια 35χρονη γυναίκα που είχε κάνει μόνο μία δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#γυναίκα
#δόσεις
#δόση
#Ελλάδα
#Έλληνες
#έφηβοι
#ΚΕΕΛΠΝΟ
#παιδιά
#παιδιών
#περιοχές