share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας

Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια. Μια συνταγή για να φάνε ευχάριστα το σπανάκι τα παιδιά αλλά να το απολαύσουν εξ” ίσου και οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

1 κουτί κανελόνια

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα

300 γρ. κατίκι ή ανθότυρο

200 γρ. φέτα

4-5 κ.σ. βούτυρο

5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι,πιπέρι

4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Σάλτσα ντομάτας:

400 γρ. τριμμένη ντομάτα (ή κονκασέ κονσέρβας)

Διαφήμιση

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι θυμάρι ή ρίγανη ή 1 κ.γ. αποξηραμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι και σε λεπτές ροδελίτσες τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας . Μόλις “μαραθούν”, τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, το πελτέ τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ½ φλ. τσαγιού νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά αλλά να έχει αρκετό υγρό. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε για ½ λ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα, που έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε μ” αυτό το μείγμα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρές, το ένα δίπλα στο άλλο για να μη χυθεί η γέμιση, σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 24×38 εκ. περίπου. Αν βάλουμε και 2η στρώση με κανελόνια στο πυρέξ ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας.

Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα κανελόνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κανελόνια ανάλογα πόσο πόσο “αλ τέντε” τα θέλουμε).

Στη συνέχεια Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου άλλα 4-5 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.

Πηγή

Διαφήμιση

logo