share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Η τέλεια νηστίσιμη μεσογειακή μακαρονάδα

Η τέλεια νηστίσιμη μεσογειακή μακαρονάδα

Μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα με πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με απλά υλικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για να απολαύσετε αυτή τη πολύ γευστική μακαρονάδα με πλούσια σε μεσογειακές γεύσεις και αρώματα νηστίσιμη κρέμα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο στις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

400 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι ή σπαγγέτι

2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάπαρη

100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμμένη ή 1 κοφτό κ.γ. τσίλι σε σκόνη

2 κουτιά των 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 κοφτό κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

½-¾ φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)

αλάτι πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο

παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά για όταν δεν νηστεύτετε)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό με 1 κοφτή κ.σ. χοντρό αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ζυμαρικό σας και το αφήνετε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτετε τη κάπαρη, τις ελιές, τη πιπερίτσα ή το τσίλι και ανακατεύετε για 3 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, πιπέρι και το ½ ζωμό λαχανικών και βράζετε τη σάλτσα σας, σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να “σωθούν” τα υγρά. Αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά, τη δοκιμάζετε στο αλάτι, αλατίζετε αν απαιτείται και ανακατεύετε.

Όταν το ζυμαρικό σας είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το σερβίρετε αμέσως περιχυμένο με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλισμένο με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανού. Αν δεν νηστεύετε πασπαλίστε το με τριμμένη παρμεζάνα.

Σημείωση: Αν προτιμάτε το ζυμαρικό σας να είναι καλυμμένα με τη σάλτσα ντομάτας τότε θα ρίξετε στη σάλτσα σας ¾ φλ. ζωμό λαχανικών για να μη σωθούν τα υγρά της. Βράζετε τα μακαρόνια σας 1-2 λ λιγότερο από το προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο, και 2 λ πριν είναι έτοιμη η σάλτσα σας, ρίχνετε και τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ.

Σερβίρετε ζεστή τη μακαρονάδα σας, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα (αν δεν νηστεύετε)

Πηγή

logo