share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Εξαφανίστε τα πριν είναι αργά: Τα 5 καρκινογόνα πράγματα που έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας και δεν το γνωρίζαμε

Εξαφανίστε τα πριν είναι αργά: Τα 5 καρκινογόνα πράγματα που έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας και δεν το γνωρίζαμε

Πολλοί ειδικοί και διαιτολόγοι σε όλο τον κόσμο λένε ότι πρέπει να τρώμε βιολογικά τρόφιμα, άφθονα φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε άφθονο νερό, να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό, να αποφεύγουμε τη σοκολάτα και άλλα ζαχαρώδη, να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από όλες τις βλαβερές τοξίνες, κ.λπ.

Αλλά, ξέρατε ότι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στο σπίτι είναι επίσης μέρος της διαδικασίας καθαρισμού και αποτοξίνωσης της ζωής μας; Φυσικά και αφού μάθετε για τους κινδύνους για την υγεία των φίλτρων του κλιματιστικού και των τοξικών προϊόντων καθαρισμού, σίγουρα θα απομακρύνετε τα προϊόντα αυτά από το σπίτι σας! Αλλά, τι γίνεται με την κρεβατοκάμαρά σας; Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο. Συχνα, αυτό είναι το δωμάτιο που παραλείπεται. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε την κρεβατοκάμαρά σας και να απομακρύνετε όλα όσα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!

Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες σας

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και υποθέτουν ότι το βαμβάκι είναι μια πιο ασφαλής επιλογή σε σχέση με τα συνθετικά υλικά, αλλά το βαμβάκι χρησιμοποιεί το 25% των εντομοκτόνων παγκοσμίως και πάνω από το 14% των φυτοφαρμάκων. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αντικαταστήστε τα μαξιλάρια σας με νέα, φτιαγμένα από οργανικά υλικά.

Αντικαταταστήστε ή αφαιρέστε όλα τα τεχνητά υφάσματα από τα κλινοσκεπάσματα σας, το υπνοδωμάτιο, και τις ντουλάπες σας.

Τα συνθετικά υλικά όπως ακρυλικά, το νάιλον και ο πολυεστέρας είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικά. Αυτά τα υφάσματα αναδύουν μόρια του αερίου κάθε φορά που θερμαίνονται. Εάν φοράτε ρούχα που δεν είναι ζαρωμένα, τότε αναπνέετε πλαστικό και φορμαλδεΰδη. Να θυμάστε ότι το δέρμα σας μπορεί ν’ απορροφήσει απ’ ευθείας αυτά τα χημικά.

Αντικαταστήστε ή απομακρύνετε τα συνθετικά ρούχα από την ντουλάπα σας

Η βάση για τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα είναι ένα υγρό που παρασκευάζεται από άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Το υγρό, βγαίνει μέσω των λεπτών οπών ενός ακροφυσίου, που ονομάζεται μήτρα κλωστοποιήσεως, και στη συνέχεια ψύχεται έτσι ώστε να στερεοποιηθεί και να σχηματίσει μικροσκοπικά νήματα. Αυτές οι κλωστές υφαίνονται για να κάνουν το ύφασμα. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα πρέπει να επιλέγετε ρούχα που είναι κατασκευασμένα από φυσικά ή οργανικά υλικά.

Διαφήμιση

Αφαιρέστε τα πλαστικά και τα υφασμάτινα έπιπλα

Αν έχετε κάποια έπιπλα στο υπνοδωμάτιο σας, όπως μια καρέκλα από τεχνητό δέρμα, θα πρέπει να το αφαιρέσετε. Το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) χρησιμοποιείται συχνά στο συνθετικό δέρμα. Το PVC θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά. Πετάξτε τα μαξιλάρια και τα καλύμματα που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και στο νερό γιατί έχουν ψεκαστεί με χημικά που είναι τοξικά.

Αφαιρέστε τα συνθετικά χαλιά

Οι ειδικοί λένε ότι το ξύλο και τα πλακάκια είναι πιο εύκολα να καθαριστούν και προτιμώνται από όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Μπορεί τα χαλιά να φαίνονται ωραία στην κρεβατοκάμαρά σας, θα συγκρατήσουν όμως τη βρωμιά, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα. Αν μπορείτε, παραλείψτε τα. Σχεδόν όλοι οι πολυεστέρες κατασκευάζονται από αντιμόνιο, ένα καρκινογόνο που είναι τοξικό για την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, και το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε βαφές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις

Αν αποφασίσετε να βάψετε ένα δωμάτιο χρησιμοποιήσετε No-VOC χρώματα. Τα χρώματα που έχουν στη σύνθεσή τους πτητικές οργανικές ενώσεις δεν είναι σταθερά και περιέχουν, επίσης, ανθρακικές ενώσεις που εξατμίζονται εύκολα στον αέρα. Όταν εισέρχονται στον αέρα, αντιδρούν με τα λοιπά στοιχεία και παράγουν όζον, το οποίο προκαλεί την ατμοσφαιρική ρύπανση και μια σειρά προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών προβλημάτων, των πονοκεφάλων, του καψίματος, της δακρύρροιας και της ναυτίας.

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

logo