ΥΓΕΙΑ

Δεν πάει ο νους σας στα πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάτε κάθε μέρα… ΒΙΝΤΕΟ

Δεν πάει ο νους σας στα πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάτε κάθε μέρα… ΒΙΝΤΕΟ

Κάθε μέρα που αγγίζουμε επιφάνειες που είναι γεμάτες με μικρόβια. Και οι πιο επικίνδυνες εστίες αυτών των μικροβίων μπορεί να μην είναι αυτές που θα περιμένατε.

Ξέρατε για παράδειγμα ότι στις καφετέριες και τα εστιατόρια, το μενού που πιάνετε στα χέρια σας, έχει περισσότερα μικρόβια πάνω του από την λεκάνη της τουαλέτας σας;

Δείτε, λοιπόν, μερικές μόνο από τις χειρότερες εστίες μικροβίων που συναντάμε κάθε μέρα…

Διαφήμιση

  • Νιπτήρας κουζίνας: Έχει 100.000 φορές περισσότερα μικρόβια από εκείνον του μπάνιου. Γι’ αυτό συνιστάται να τον καθαρίζετε τακτικά με προϊόντα που περιέχουν χλωρίνη.
  • Πλυντήριο ρούχων: Αν η θερμοκρασία πλύσης δεν έφτασε τουλάχιστον τους 60 °C, τότε τα ρούχα που θα πιάσετε με τα χέρια σας για να τα βγάλετε από το πλυντήριο, μπορεί να έχουν E.coli, σαλμονέλα, κορονοϊούς και άλλα επικίνδυνα μικρόβια. Εκτός αυτού, βεβαιωθείτε ότι βάζετε επιτόπου τα ρούχα στο στεγνωτήριο, ενώ καλή ιδέα να πλένετε τα εσώρουχά σας ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα.
  • Όταν τραβάτε το καζανάκι της τουαλέτας, σταγονίδια βρώμικου νερού μπορεί να εξαπλωθούν σε απόσταση ακόμα και 2,5 μέτρα μακριά! Γι’ αυτό συνιστάται πρώτα να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας και μετά να τραβάτε το καζανάκι.
  • Μην αμελείτε να καθαρίζετε τακτικά τα χέρια σας. Υπολογίζεται ότι ένας ενήλικας αγγίζει κατά μέσο όρο 30 αντικείμενα κάθε 1 λεπτό. Σκεφτείτε λοιπόν τι γίνεται στον χώρο εργασίας. Το γραφείο σας στην δουλειά είναι πιθανότατα το υπ’ αριθμόν δύο πιο βρώμικο μέρος στον χώρο εργασίας μετά το τηλέφωνο! Η λύση εδώ είναι να καθαρίζετε τα βασικά αντικείμενα στο γραφείο σας (τηλέφωνο, πληκτρολόγιο, ποντίκι Η/Υ κλπ) μόλις κάθεστε σε αυτό.
  • Προσeξτε τα ψίχουλα, όταν τρώτε. Πέφτουν στο έδαφος και γίνονται τροφή για κάθε είδους βακτήρια.
  • Τα χαρτονομίσματα θεωρούνται ο “βασιλιάς” των εστιών μικροβίων της καθημερινότητας. Ένα χρησιμοποιημένο χαρτονόμισμα έχει κατά μέσο 3.000 διαφορετικά είδη μικροβίων πάνω του!
  • Γυμναστήριο: Τα στρώματα γυμναστικής στις κοινές αίθουσες, τα χερούλια στα όργανα γυμναστικής και τα βαράκια, τα αγγίζουν δεκάδες χέρια κάθε μέρα και είναι γεμάτα βακτήρια. Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι ο σταφυλόκοκκος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα όργανα γυμναστικής που ακουμπάτε τόσο πριν, όσο και αφότου τα χρησιμοποιείτε, αλλά και να πλένετε τα χέρια σας.

Σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε ακουμπάμε με τα χέρια μας κάθε μέρα, μετατρέπεται σε εστία μικροβίων αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Από τα κουμπιά στο ασανσέρ και την οθόνη αφής του κινητού σας τηλεφώνου, μέχρι τα χερούλια στις πόρτες και τους διακόπτες για το φως, ακουμπάμε δεκάδες σημεία που είναι γεμάτα βακτήρια.

Δεν συντρέχει φυσικά κάποιος μεγάλος λόγος ανησυχίας. Αρκεί να είστε προσεκτικοί και να πλένετε τα χέρια σας και τα αντικείμενα αυτά τακτικά και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.webmd.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#δουλειά
#Εργασίας
#θερμοκρασία
#μέτρα
#οθόνη
#πλυντήριο
#προϊόντα
#τηλέφωνο