share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Άνδρες και πλαστική χειρουργική: Οι 10 επεμβάσεις τις άνοιξης

Άνδρες και πλαστική χειρουργική: Οι 10 επεμβάσεις τις άνοιξης

Στις μέρες μας δεν είναι ασυνήθιστο οι άνδρες να στρέφονται στον πλαστικό χειρουργό, επιδιώκοντας να βελτιώσουν την εμφάνισή τους για διάφορους λόγους. Οι σύγχρονες τάσεις και το life style της εποχής μας θέλουν τον άνδρα να προσέχει την εμφάνισή του περισσότερο σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. Όλο και περισσότεροι άνδρες λοιπόν επιλέγουν την πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν τις ατέλειες στο σώμα τους. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, το ποσοστό των ανδρών που ζητούν τη βοήθεια ενός πλαστικού έχει αυξηθεί.

γράφει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ιδανικό αντρικό σώμα, σήμερα, θεωρείται το αθλητικό, με φαρδείς ώμους και στήθος και επίπεδη κοιλιά. Παρόλ’ αυτά, με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά και στο στήθος, το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και την γυμναστική. Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, πλέον μπορούν να αποκτήσουν το ιδανικό σώμα και να αφαιρέσουν από τις περιοχές αυτές το λίπος.

Μία από τις επεμβάσεις που επιλέγουν περισσότερο οι άνδρες είναι η λιποαναρρόφηση.

Όπως είναι λογικό μια τέτοια επέμβαση μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν τα περιττά παχάκια, που για τους άνδρες συσσωρεύονται συνήθως στην κοιλιά και στο πλάι της μέσης (σωσίβιο). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διορθώσει πολύ αποτελεσματικά τις προβληματικές αυτές περιοχές.

“Οι άντρες διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός τους περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες και οι περιοχές του λίπους κάτω από το δέρμα τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές, με αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση να έχει θεαματικά αποτελέσματα», μας ενημερώνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. “Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με κοιλιοπλαστική».

Για όλους όσους δεν επιθυμούν την επεμβατική λύση, μπορούν να απαλλαγούν από το τοπικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και στο πλάι της μέσης με την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης και το μηχάνημα Coolsculpting. Η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά ύστερα από μερικές εβδομάδες (6-8) και είναι μόνιμα.

Διαφήμιση

Η γυναικομαστία είναι μία πάθηση που εμφανίζεται στους άνδρες και συνίσταται στην παρουσία αυξημένου όγκου μαστού. Είναι μία αρκετά συχνή ιατρική κατάσταση, που αφορά περίπου το 40% των ανδρών.

Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στον έναν ή και τους δύο μαστούς.

Σε αρκετές περιπτώσεις, εμφανίζεται στα αγόρια κατά τη διάρκεια της εφηβείας και υποχωρεί μόνη της. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, ξαφνικά, και θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να αποκλείονται ορισμένες παθολογικές καταστάσεις, πριν προχωρήσουμε στην αντιμετώπισή της. Επίσης, αρκετά συχνή είναι η γυναικομαστία ως αποτέλεσμα παχυσαρκίας.

Η γυναικομαστία επηρεάζει έντονα την ποιότητα ζωής και την ψυχολογία των ανδρών, ιδίως όταν εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία. “Σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση του περιττού λίπους και μαζικού αδένα από το στήθος, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις η αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος». Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι καλοσχηματισμένο, σφριγηλό αντρικό στήθος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τη βοήθεια της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, βελτιώνεται η εξωτερική εμφάνιση των ανδρών και ταυτόχρονα αλλάζει προς το καλύτερο και η ψυχολογία τους. Η αυτοπεποίθησή τους αυξάνεται και διώχνουν τις ανασφάλειές τους μια για πάντα. “Ένας άνδρας που με είχε επισκεφθεί λίγο πριν το καλοκαίρι, απέφευγε να εμφανίζεται σε πολυσύχναστες παραλίες γιατί τον ενοχλούσε το τοπικό πάχος στο στήθος και την μέση του γύρω από την κοιλιά. Αφού υποβλήθηκε λοιπόν σε λιποαναρρόφηση και γυναικομαστία, δεν υπήρχε πλέον κάτι να τον εμποδίζει να εμφανιστεί στην παραλία και να κάνει κανονικά τα μπάνια του».

Πηγή

Διαφήμιση

logo