share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χοντρά μακαρόνια στο φούρνο με καπνιστή πανσέτα και πέστο φέτας

Χοντρά μακαρόνια στο φούρνο με καπνιστή πανσέτα και πέστο φέτας

Πεντανόστιμα, χορταστικά χοντρά μακαρόνια με καπνιστή πανσέτα και πέστο φέτας στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια Νο. 2

70 ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. καπνιστή πανσέτα, χοντροκομμένη

300 ml λευκό ξηρό κρασί

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

1 φύλλο δάφνης

1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαφήμιση

½ μάτσο βασιλικό + λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

200 γρ. φέτα πικάντικη

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνετε τα μακαρόνια και τα βράζετε αλ ντέντε, 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτετε τη καπνιστή πανσέτα και σοτάρετε για 1 λ ακόμα. Ρίχνετε το κρασί, το πελτέ ντομάτας το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λ. Μετά τα αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου.

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, κρατάτε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσατε, τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Προσθέτετε στη κατσαρόλα και τη σάλτσα κρεμμυδιών-κρασιού και τα ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς και φτιάχνετε το πέστο φέτας ως εξής: Ρίχνετε σε μπλέντερ το βασιλικό με το υπόλοιπο ελαιόλαδα και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε τη φέτα, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πολτοποιηθεί και στο τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια που κρατήσατε απαιτείται για να έχετε μια ελαφρώς “δεμένη” σάλτσα.

Ρίχνετε το πέστο φέτας στη κατσαρόλα με το μείγμα μακαρονιών και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ. Τα ξεφουρνίζετε τα γαρνίρετε με φύλλα φρέσκα βασιλικού και τα σερβίρετε ζεστά.

Tip: Πασπαλίστε το φαγητό σας με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και μετά το ψήνετε και το απολαμβάνετε με τη λιωμένη μοτσαρέλα!

Συνταγή προσαρμοσμένη από συνταγή του Δημ. Σκαρμούτσου

Πηγή

Διαφήμιση

logo