share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

10 έλαια αντί-γήρανσης για πιο νεανικό δέρμα που θα σας αφήσουν άφωνες

10 έλαια αντί-γήρανσης για πιο νεανικό δέρμα που θα σας αφήσουν άφωνες

Πολλοί άνθρωποι σήμερα επιθυμούν να φαίνονται νεότεροι, αλλά με ενέσεις Botox που κοστίζουν $ 350 έως $ 500 για κάθε περιοχή που εγχύθηκε.

Σύμφωνα με το DocShop, ένα άτομο μπορεί να δώσει μια μικρή περιουσία πολύ εύκολα στην αναζήτηση μιας νεότερης εμφάνισης. Μια άλλη επιλογή εκτός από το Botox είναι και το facelift.

Η χειρουργική επέμβαση facelift μπορεί να κοστίσει από 6.000 έως 15.000 δολάρια. Η χειρουργική επέμβαση έρχεται συχνά με τους δικούς της κινδύνους, και πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την τιμή αυτή. Τα πιο οικονομικά μέτρα είναι οι κρέμες και τα μακιγιάζ που πωλούνται στα καταστήματα. Ωστόσο, πολλοί θέλουν έναν εντελώς φυσικό τρόπο καταπολέμησης της διαδικασίας γήρανσης. Εκεί έρχονται τα αιθέρια έλαια. Παρακάτω υπάρχουν 10 αποτελεσματικά αντιγηραντικά έλαιαΣύμφωνα με τον Dr. Axe, έναν πιστοποιημένο γιατρό της φυσικής ιατρικής , όσο το σώμα μεγαλώνει, οι σμηγματογόνοι αδένες ,οι οποίοι παράγουν φυσικά έλαια και ενυδατώνουν το δέρμα , επιβραδύνουν τη λειτουργία τους.

1.Eλαιο Jojoba

Το έλαιο Jojoba αντικαθιστά τα έλαια χωρίς να κάνει το δέρμα λιπαρό και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα.Επίσης βοηθάει στην αφαίρεση τον λεπτών γραμμών και καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης.

2. Έλαιο λιβανιού (Frankincense)

Για όσους υποφέρουν από πανάδες λόγω ήλιου ή κηλίδες και ρυτίδες λόγω ηλικίας, ο Axe δηλώνει ότι η εφαρμογή ελαίου από λιβάνι,θεωρείται η καλύτερη λύση για την εξισορρόπηση του δερματικού τόνου .Το έλαιο θα βοηθήσει να μειωθούν τα βαθιά σκασίματα , οι βαθιές ρυτίδες και οι ουλές. Επίσης θεωρείται πως συσφίγγει το δέρμα, επομένως με τη χρήση του σε σημεία που το δέρμα έχει υποστεί χαλάρωση ( σακούλες ματιών ,ή σαγόνι ) θα βοηθήσει στη σύσφιξη.Το έλαιο αυτό θεωρείται ότι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

3. Έλαιο λεβάντας

Το έλαιο λεβάντας είναι καλό για τη μείωση στων σημαδιών γήρανσης και ο Axe προτείνει την ανάμιξη του με έλαιο απο λιβάνι και επάλειψη μετά το ντους, πριν τον ύπνο και το πρωί.

4. Έλαιο κουκουτσιού βερίκοκου

Ο Δρ Sayed Atalla, καθηγητής βιοφαρμακευτικής τεχνολογίας, επισημαίνει ότι από το έλαιο βερίκοκου πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, γίνεται μεγάλη δουλειά για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο δέρμα. Όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε νεανικό δέρμα, η ενυδάτωση είναι το κλειδί, και το έλαιο κουκουτσιού βερίκοκου έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες επίσης.

5. Γλυκό αμυγδαλέλαιο

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητα του. Για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας, πρέπει να εφαρμοστεί το γλυκό αμυγδαλέλαιο, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του ελαίου που επισημαίνει η Atalla είναι ότι είναι άοσμο, γι ‘αυτό έχει απήχηση σε όσους έχουν προβλήματα με τη μυρωδιά άλλων ελαίων.

Διαφήμιση

6. Έλαιο καρύδας

Επίσης, περιέχει βιταμίνη Ε, το έλαιο καρύδας μπορεί να είναι χρήσιμο για την εξασθένιση των επιμηκύνσεων και την πρόληψη της κυτταρίτιδας. Το Μedical News Today επισημαίνει ότι οι ορμονικές αλλαγές στις γυναίκες μπορούν να συμβάλλουν στον σχηματισμό κυτταρίτιδας, και η Atalla δηλώνει ότι το έλαιο καρύδας ενισχύει το δέρμα και εμποδίζει την κυτταρίτιδα από το σχηματισμό.

7. Έλαιο ροδιού

Τα ρόδια θεωρούνται superfood, ο Axe όπως και η Atalla συμφωνούν πώς το έλαιο ροδιού είναι ιδανικό για να βοηθήσει το ζημιωμένο από τον ήλιο δέρμα. Επίσης είναι γνωστό για την βελτίωση που προκαλεί στην ελαστικότητα του δέρματος και την καθυστέρηση της γήρανσης.

8. Έλαιο κυπαρισσιού

Πολλές γυναίκες ανησυχούν για τους κιρσούς όσο μεγαλώνουν.Το έλαιο αυτό , βοηθάει ώστε να περιοριστεί η εμφάνιση κιρσών. Η Atalla επισημαίνει πως το έλαιο αυτό θα μειώσει την εμφάνιση σπασμένων τριχοειδών κάτω από το δέρμα.

9. Έλαιο από γεράνι

Η Atalla λέει πως το έλαιο από γεράνι θεωρείται αποτελεσματικό στην εξασθένιση των κηλίδων λόγω ηλικίας και των ουλών.Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα αποκτά δυσχρωματοψίες . Βάζοντας αυτό το έλαιο το βοηθάτε να επανέλθει σε πιο ομαλά επίπεδα.

10. Έλαιο Argan

Σύμφωνα με την Atalla, το αργανέλαιο είναι ιδανικό για την βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, την αφαίρεση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.Επίσης ενυδατώνει το το δέρμα λόγω του ότι αποτελείται κυρίως από λιπαρά οξέα.

Ο Axe έχει μια συνταγή όπου αναμιγνύει 1/4 της ουγγιάς από βιταμίνη E,1/4 έλαιο jojoba , 1/4 έλαιο λιβανιού oil, 1/4 έλαιο ροδιού και 1/4 έλαιο λεβάντας σε ένα δοXείο με σταγονόμετρο . Συμβουλεύει να βάζετε 4-5 σταγόνες στο πρόσωπο τη νύχτα και να κάνετε μασάζ, με την προοπτική , να πετύχετε μείωση των σημαδιών της ηλικίας . Με αυτό τον τρόπο ,το Botox θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Πηγή

Διαφήμιση

logo