share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ραβανί με κρέμα !!!

Ραβανί με κρέμα !!!

Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα !!!

Υλικά

Για την βάση

•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

•250ml φρέσκο γάλα

•1/2 κ.σ μπέικιν

•1 κ.γ μαγειρική σόδα

•1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι

•2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη

•2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα

•1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ

Διαφήμιση

•600ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικιν και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι ζεστό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί

Πασπαλίζουμε με κανέλα αν μας αρέσει, -εγώ έβαλα ψημένα αμύγδαλα αλεσμένα -και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας

Συνταγή την είδα και την έφτιαξα από olgascuisine.blogspot.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo