share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Διατροφή και ακμή

Διατροφή και ακμή

Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της ακμής είναι διφορούμενη, ωστόσο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις τροφές που ενδέχεται να προκαλέσουν ακμή.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Ζάχαρη, αλεύρι και σπυράκια

Ένα μεγάλο ποσοστό από τα άτομα που έχουν ακμή τρώνε τακτικά επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Στον αντίποδα όσοι δεν έχουν καθόλου ακμή τρώνε σπανίως επεξεργασμένους ή αλλιώς ραφιναρισμένους υδατάνθρακες.

Φαγητά και τρόφιμα που περιέχουν τέτοιου τύπου υδατάνθρακες είναι

Ψωμιά, κράκερ, δημητριακά και γλυκά που φτιάχνονται από αλεύρι

Μακαρόνια που φτιάχνονται από λευκό αλεύρι

Διαφήμιση

Ρύζι λευκό και noodles ρυζιού

Πάσης φύσεως αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη

Γλυκαντικά όπως η ζάχαρη, σιρόπι σφένδαμου, μέλι, σιρόπι αγαύης

Ο πιο σωστός και ασφαλής τρόπος για να ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα της ακμής είναι να απευθυνθείς σε ένα δερματολόγο, που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το ποια είναι η θεραπεία που ταιριάζει στη δική σου περίπτωση, ώστε να έχεις μία εξατομικευμένη φροντίδα.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Διαφήμιση

logo