share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωτό καιμάκι με βύσσινο !!!

Παγωτό καιμάκι με βύσσινο !!!

ΥΛΙΚΑ

2 Φλυτζανια κρεμα γαλακτος

2 Φλυτζανια γαλα φρεσκο πληρες

2 κουταλες γλυκου σαλεπι

3/4 φλιτζανιου ζαχαρη

1/2 κουταλια γλυκου μαστιχα

Για το σερβιρισμα

Βυσσινο γλυκο του κουταλιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανιστε τη μαστιχα με μια κουταλια της σουπας ζαχαρη να γινει σκονη

Διαφήμιση

Διαλυετε το σαλεπι σε μισο φλιτζανι κρυο γαλα,και χτυπατε στο μιξερ αλλομισο φλιτζανι γαλα με το μειγμα της κοπανισμενης μαστιχας μεχρι να γινει ενα λειο μειγμα.

Ριχνετε το υπολοιπο γαλα σε κατσαρολακι και το βαζετε πανω σε μετρια φωτια

προσθετετε το γαλα με το σαλεπι το γαλα με την μαστιχα και την υπολοιπη ζαχαρη και την κρεμα γαλακτος και ανακατευετε καλα

Αφεινετε τη κρεμα να βρασει για 20 λεπτα περιπου

ανακατευοντας τακτικα για να μην κολλαει στην κατσαρολα και να μην φουσκωσει

Αποσυρετε την κρεμα απο την φωτια αδειαστε την κρεμα σε μπολ και αφηνετε να κρυωσει πριν την βαλετε στο ψυγειο να παγωσει καλα

Αν εχετε παγωτομηχανη μεταφετερε το μειγμα εκει να παγωσει,Αν δεν εχετε απλος ριχνετε το μειγμα σε μεραλιδο σκευος και το βαζετε στην καταψυξη σκεπασμενο

Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!

Gogo Samiou –

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo