share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός! Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό

Δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός! Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό

Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!

Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!

ΤΟ »ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ» ΡΑΒΑΝΙ!!!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 φακελάκια μπεικιν

1 βανίλια

ξύσμα 1 λεμονιού

1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό(500 γρ)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη

5 ποτήρια νερό

1 βανίλια

φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτά. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπεικιν. Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός. Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170, 40 λεπτά περίπου. Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά. Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι, το χλιαρό γλυκό. Είναι όνειρο!!!

Πηγή

logo