share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αυτές είναι οι δέκα δηλητηριώδεις τροφές που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες

Αυτές είναι οι δέκα δηλητηριώδεις τροφές που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να καταναλώνουμε προσεκτικά τα μανιτάρια που θέλουμε να καταναλώσουμε γιατί πολύ απλά μπορεί να οδηγηθούμε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Δεν είναι, όμως, το μόνο τρόφιμο που μπορεί να μας δηλητηριάσει. Υπάρχουν πολλά άλλα, τα οποία καταναλώνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση τα οποία υπό ορισμένς συνθήκες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σκέτο δηλητήριο.

Σύμφωνα με νέες έρευνες, τα 10 τρόφιμα τα οποία υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν δηλητηρίαση είναι τα εξής:

Κεράσι

Το κουκούτσι από το κεράσι περιέχει υδροκυανικό οξύ.

Μοσχοκάρυδο

Γνωστό παραισθησιογόνο, μπορεί να προκαλέσει παραλήρημα και ψευδαισθήσεις. Μάλιστα, η κατανάλωση 100 περίπου γραμμαρίων μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση.

Πατάτα

Τα γλυκοαλκαλοειδή που συσσωρεύονται τόσο στα φύλλα, όσο και στον καρπό της πατάτας με τον καιρό και ιδιαίτερα λόγω της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, διάρροια, έντονο πονοκέφαλο ή σε ακραίες περιπτώσεις το θάνατο.

Αμύγδαλα

Το πικραμύγδαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα υδροκυανικού οξέος. Ακόμη και 7-10 ωμά πικραμύγδαλα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους ενήλικες ή θανατηφόρα για τα παιδιά.

Μέλι

Το μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση περιέχει επικίνδυνες τοξίνες οι οποίες ονομάζονται γκρεϊγιανοτοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα, αδυναμία, έντονη εφίδρωση, ναυτία και τάση προς έμετο.

Τομάτα

Το κοτσάνι και το φύλλο της τομάτας περιέχει αλκαλικές ουσίες που προκαλούν ερεθισμό στο στομάχι.

Τόνος

Ο τόνος απορροφά εύκολα υδράργυρο, ο οποίος όταν μπει στο σώμα μας, περνά από τα νεφρά ή μεταφέρεται στον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την παράνοια.

Κάσιους

Τα ωμά κάσιους περιέχουν ένα τοξικό έλαιο (urushiol) που υπάρχει επίσης στο δηλητηριώδη κισσό. Τα υψηλά επίπεδα της ουσίας μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα.

Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει αρσενικό, μια τοξική ουσία που προκαλεί τάση προς έμετο, πόνο στην περιοχή της κοιλιάς και ίλιγγο. Πάντως, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, είναι πρακτικά αδύνατο να πεθάνει κανείς από υπερβολική κατανάλωση ρυζιού.

Ραβέντι (ρήο)

Τα φύλλα του περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο προκαλεί πέτρες στα νεφρά.

Επομένως, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτέ τις -όχι και τόσο- “αθώες” τροφές…

logo