share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Υπέροχη Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Υπέροχη Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Μια υπέροχη, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη υφή και γεύση της. Μια συνταγή (από εδώ) για να δοκιμάσετε το απόλυτο γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

400 γρ. φρυγανιές

1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 φλ. τσαγιού νερό

Για τη κρέμα σοκολάτα:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

750 ml γάλα πλήρες

6 κρόκοι αυγών

80 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κορν φλάουερ

Διαφήμιση

Για τη σαντιγί:

700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα

80 γρ. ζάχαρη άχνη

φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το νερό και για βράζετε για 5 λ. Μην αφήσετε το σιρόπι να δέσει πολύ. Εν τω μεταξύ, στρώνετε τις φρυγανιές στη βάση ενός ορθογώνιου πυρέξ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η όλη η βάση. Τις περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

Για τη σοκολατένια κρέμα: Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 1 φλ. από το κρύο γάλα. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το 1 φλ. γάλα με το διαλυμμένο κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα ελαφρώς μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τη στρώνετε επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Για τη σαντιγί: Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να κάνει πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και με τη βοήθεια του κορνέ φτιάχνετε γραμμές με σαντιγί επάνω στη κρύα πλέον σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζετε από πάνω τις φλύδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo