share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χοιρινό στρογκανόφ με πατάτες

Χοιρινό στρογκανόφ με πατάτες

Πεντανόστιμο χοιρινό στρογκανόφ με μανιτάρια και μελωμένες πατατούλες στο … τηγάνι!Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο. για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομμάτια 2,5-3 εκ.

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

600 γρ. χοιρινό ώμο/σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

60 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα

Διαφήμιση

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης ελαφρώς χτυπημένη με 4-5 σταγόνες λεμονιού

αλάτι πιπέρι

πάπρικα γλυκιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα τις σκεπάζετε με αλατισμένο νερό και τις σιγοβράζετε για 10 λ περίπου από την ώρα που έλθουν σε βρασμό ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα κομματάκια χοιρινού και τα σοτάρετε σε παρτίδες μέχρι να ψηθούν και ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, για 8-10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ ακόμα. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε μπολ.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Μετά αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό, προσθέτετε τις μισοβρασμένες πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, τα 2/3 της κρέμας γάλακτος, τη μουστάρδα, το μείγμα κρεμμυδιών μανιταριών και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τις φέτες χοιρινού και το αφήνετε για 5 λ να σιγοβράζει. Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, το αφήνετε 1 λ και μετά το αφαιρείτε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τις πατάτες με το το στρογκανόφ πασπαλισμένα με πάπρικα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo