share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

1 ,5 κιλό χοιρινό κρέας

500 κιλό μανιτάρια

100ml κρασί λευκό

2 – 3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 – 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

350 ml ζωμός μανιταριών

μαϊντανός

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

μοσχοκάρυδο

κόκκινη πιπέρι

μαύρο πιπέρι

αλάτι

λάδι

Εκτέλεση

Λιώστε το σκόρδο με 80-100 ml λάδι, μουστάρδα, 100 ml λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαφήμιση

Ρίξτε το χοιρινό κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους σε αυτή τη μαρινάδα σε ένα βαθύ μπολ, καλύψτε και αφήστε το για περίπου 3 ώρες. Στη συνέχεια μεταφέρετε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 180 ° για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίστε τα καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο και προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι στο ίδιο τηγάνι. Ρίξτε το αλεύρι και αραιώνετε σταδιακά με το ζωμό των μανιταριών.

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγα λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο . Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα ρίχνετε τα μανιτάρια. Τέλος πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι, ρίχνουμε το ψημένο χοιρινό με αυτή τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.

Πηγή : xrysessintages.gr

Διαφήμιση

logo