share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χοιρινό φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Χοιρινό φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Μια πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα Γιορτινό, υπέροχο πιάτο με ψαρονέφρι και αποξηραμένα φρούτα. Γλυκόξινο και ζουμερό, αρωματικό και με μια υπέροχα μελωμένη σάλτσα, το πιάτο αυτό υπόσχεται να κλέψει μόνο την παράσταση αλλά όχι και το χρόνο σας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

20 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια

20 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια

1 ½ κ.σ. κουκουνάρια

1/2 λίτρο ζωμό κότας

1 ½ ποτήρια νερού κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Πόρτο)

Διαφήμιση

1 στίκ κανέλας

1 πρέζα ξερό θυμάρι

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε βαθύ μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα περιχύνετε με το κρασί. Τα αφήνετε για 40 λ περίπου να μουλιάσουν.

Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το ψαρονέφρι για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να “θωρακιστεί”. 1 λ πριν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι προσθέτετε και τα κουκουνάρια για να “καβουρδιστούν” ελαφρώς και πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κρασί και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το στικ κανέλας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό με 50-60 λ μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.

Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: theonewithallthetastes.com

Πηγή

Διαφήμιση

logo