ΥΓΕΙΑ

Βάζεις γάλα στον καφέ σου; Διάβασε αυτό και θα σκεφτείς πολύ σοβαρά αν θα το ξανακάνεις…

Βάζεις γάλα στον καφέ σου; Διάβασε αυτό και θα σκεφτείς πολύ σοβαρά αν θα το ξανακάνεις…

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν βάζετε γάλα στον καφέ σας; Αδιαμφισβήτητα το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο) είναι ο καφές. Είτε πρόκειται για τον ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για το κλασικό μας φραπέ, είτε για το δημοφιλές τα τελευταία χρόνια καπουτσίνο, αλλά και κάθε άλλο τύπο, όλοι μας, λατρεύουμε την γεύση και το άρωμά του καφέ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν γάλα στον καφέ τους.

Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από τον συνδυασμό του γάλακτος στον καφέ.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κλπ) τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός.

Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται/κατακάθεται στο έντερο.

Αυτός είναι και ο λόγος, που, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους “βαρύ”, όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους.

Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#αποτελεσματική δίαιτα
#αποτοξινωτική δίαιτα
#ασβέστιο
#βιολογικά προιόντα
#γάλα
#γεύση
#δίαιτα για κυτταρίτιδα
#δίαιτα διατροφή
#δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
#διατροφή για απώλεια βάρους
#ελληνικό
#έρευνες
#καφές
#οργανισμό
#πεπτικό σύστημα
#πόνο
#ρόφημα
#στομάχι
#τσάι