share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Βασική συνταγή για κρέπες

Βασική συνταγή για κρέπες

Μια πανεύκολη συνταγή με ΣΙΓΟΥΡΗ επιτυχία. με υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας. Οι κρέπες, από το γαλλικό crêpe, είναι λεπτές και στρογγυλές τηγανίτες, με μαλακή και ελαστική σύσταση. Σας δίνω μια πανεύκολη συνταγή για κρέπες που θα τις χρησιμοποιήσετε τόσο σε γλυκιές όσο και σε αλμυρές συνταγές.

Υλικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. bakin powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι [για αρμυρές κρέπες]
  • 1 βανίλια + 50 γρ. ζάχαρη [για γλυκές κρέπες]
  • Βιτάμ για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα προαναφερόμενα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται [εκτός από το βιτάμ]. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Σε ένα τηγάνι [αντικολλητικό] 20 εκατοστών βάζετε μια κουταλιά βιτάμ να κάψει.

Μόλις κάψει, παίρνετε ένα φλιντζανάκι του καφέ και γεμίζετε με το χυλό σας όχι μέχρι επάνω το φλυτζανάκι σας , το ρίχνετε στο ζεστό βούτυρο και μετακινείτε το χυλό με το τηγάνι σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, με τρόπο ώστε να πάει παντού ο χυλός.

Διαφήμιση

Σιγοτηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί από τη κάτω πλευρά -3′ περίπου- και μετά με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας το γυρίζετε να τηγανισθεί και από την άλλη.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία – ζεστό βιτάμ, χυλός- για όλες τις κρέπες σας.

Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη σε μεγάλο πιάτο.

Το βιτάμ πρέπει να είναι ζεστό πριν βάλετε το χυλό.

Μην απογοητευτείτε αν η πρώτη κρέπα δεν σας βγει καλή. Συμβαίνει συχνά. Θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα σας είναι πανεύκολο.

Πηγή: sintayes

Διαφήμιση

logo