share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη:

500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Φαρίνα όσο πάρει περίπου 600-700 γρ.

Γέμιση τυροπιτάκια:

Φέτα τριμμένη

Μοσχοκαρυδο

Γέμιση ζαμπονοτυροπιάκια:

Τυρί

Ζαμπόν ή φιλέτο κοτόπουλο ψητό

Κέτσαπ
Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλατι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλευρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη… Ίσως κολλάει λίγο στα χέρια… Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί…

Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε λίγη από την ζύμη μας την ανοίγουμε, παίρνουμε ένα πιατάκι του καφέ και κόβουμε σε κύκλους, βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη από την γέμιση και κλείνουμε διπλωνοντας με τα δάχτυλα μας…. επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι γεμίσεις μας…

Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε τα πιτάκια μας, τα αλείφουμε με λίγο νερό και ηλιέλαιο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°….

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια…

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΠΗΓΗ: xrysessintages.gr

Διαφήμιση

logo