ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα με maltesers και Caprice

Τούρτα με maltesers και Caprice

Τούρτα με maltesers. Μια υπέροχη τούρτα για να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα σε όλο το μεγαλείο της γεύσης της. Μια συνταγή (από εδώ) για σοκολατένια τούρτα, με maltesers, με επικάλυψη σοκολάτας κουβερτούρας, διακοσμημένη με άφθονα Caprice και γαρνιρισμένη με τρούφα σοκολάτας. Ακόμα το σκέφτεστε;

Υλικά συνταγής

Για το κέικ σοκολάτας:

440 γρ. ζάχαρη

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ. κακάο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

1 πρέζα αλάτι

2 κάψουλες βανίλιας

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. τσαγιού γάλα

1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι

1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό

Για τη κρέμα με maltesers:

350 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. φυτική σαντιγί (π.χ. morfat creamy)

Διαφήμιση

111 γρ. (3 συσκευασίες των 37 γραμμ.) maltesers χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη:

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τη διακόσμηση:

37 γρ. maltesers

115 γρ. Caprice με κρέμα φουντουκιού και κακάο

λίγη τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προαιρετικά ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας και από την προηγούμενη ημέρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 25-26 εκ.

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά -δηλαδή τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2-3 λ. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα (το μείγμα μας θα είναι πολύ ρευστό, αλλά συνεχίζουμε απτόητοι την εκτέλεση της συνταγής).

Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λ. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Για τη κρέμα: Bάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε τη φυτική συνταγή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα maltesers και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα ή με ένα κουτάλι. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την επικάλυψη: Βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε την τούρτα.

Για τη συναρμολόγηση: Με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα με τα maltesers. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με τη γκανάς.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε πουράκι σε 2 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε όρθια γύρω-γύρω από την τούρτα. Τέλος, στολίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα maltesers και την τρούφα.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#αλεύρι
#βαθμούς
#βανίλια
#γάλα
#ζάχαρη
#ημέρα
#θερμοκρασία
#κακάο
#κέικ
#κέικ σοκολάτας
#κρέμα
#λάδι
#νερό
#σοκολάτα
#συνταγή
#το λάδι
#τούρτα
#τυρί
#φυτικό