share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τούρτα black forest

Τούρτα black forest

Αυτή την τούρτα την περιμένατε καιρό! BLACK FOREST! Είναι συγκλονιστική, είναι φανταστική, και πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι σας!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά μέτρια

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

30 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη, Όλυμπος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σύνθεση

500 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

30 γρ. κονιάκ

50 γρ. κουβερτούρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

Διαφήμιση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το κακάο και το βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Βουτυροκακαώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει και γίνει σφιχτή σαντιγί.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε τρεις λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα σε σχήμα τριγώνου.

Σουρώνουμε το γλυκό βύσσινο και βάζουμε στο σιρόπι το κονιάκ.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Με ένα πινέλο απλώνουμε το μισό σιρόπι στο παντεσπάνι. Βάζουμε από πάνω τα μισά βύσσινα, τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ¼ από τη σαντιγί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι, την υπόλοιπη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω και περιμετρικά από την τούρτα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα.

Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και σερβίρουμε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo