share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τούρτα αμυγδάλου ψυγείου με μπισκότα

Τούρτα αμυγδάλου ψυγείου με μπισκότα

Μια ανάλαφρη τούρτα αμυγδάλου με μπισκότα. Ένα ελαφρύ γευστικότατο γλύκισμα για να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο αλλά και σε κάθε περίσταση. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια τούρτα αμυγδάλου που δεν απαιτεί ψήσιμο. Απλά δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε 3 – 4 κομμάτια το καθένα

100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα ολόκληρα, καβουρδισμένα

Για τη κρέμα:

½ λίτρο γάλα πλήρες

150 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδος soft, ή μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

90 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)

30 γρ. ρυζάλευρο ωμό (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)

Διαφήμιση

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα

Για την επιφάνεια:

200 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σπάτε τα μπισκότα πτι μπερ σε 3-4 κομμάτια το καθένα και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 28 εκ. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τα ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αφήνετε στην άκρη.

Για τη κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και έχετε ένα λείο και ρευστό μείγμα.

Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι και το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αφήνετε στην άκρη τη κρέμα να γίνει κρυώνει και να γίνει χλιαρή.

Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Όταν χλιαρίνει η κρέμα σας παίρνετε λίγη σαντιγί με μια μαρίζ, τη προσθέτετε στη κρέμα και ανακατεύετε να αραιώσει η κρέμα.

Στη συνέχεια ρίχνετε όλη την υπόλοιπη σαντιγί μέσα στη κρέμα και ανακατεύετε με τη μαρίζ με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, για να χάσει τον “αέρα” της η σαντιγί και δεν είναι αφράτο το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα και αμύγδαλα, ισιώνετε την επιφάνειά της, σκεπάζετε καλά το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά.

Για τη διακόσμηση: Βγάζετε τη τούρτα από το ψυγείο, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη και τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Με τα χέρια σας κολλάτε, πατώντας τα ελαφρώς, μέρος από φιλέ αμυγδάλου περιμετρικά στα τοιχώματα της τούρτας και πασπαλίζετε το υπόλοιπο από πάνω σε όλη την επιφάνεια. Κόβετε σε κομμάτια τη τούρτα σας και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo