share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Το Ελιξήριο της Νεότητας: 10 Απλές αλλά Σοφές Συνήθειες, που θα σας Κάνουν να Ζήσετε Περισσότερο!

Το Ελιξήριο της Νεότητας: 10 Απλές αλλά Σοφές Συνήθειες, που θα σας Κάνουν να Ζήσετε Περισσότερο!

Εάν σας ενδιαφέρει η υγεία σας αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε τις απολαύσεις της ζωής, τότε σας έχουμε καλά νέα: υπάρχει ένας επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος να το κάνετε!

Τα πιο έξυπνα μυαλά του κόσμου έχουν βρει μερικές παράξενες αλλά ωραίες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς και χαρούμενοι. Πιθανώς να σας βοηθήσουν να ζήσετε και πιο μεγάλη ζωή!

Δείτε παρακάτω 10 από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να κάνετε την ζωή σας καλύτερη!

1. Η καλύτερη ώρα να κοιμάστε είναι από τις 10 μμ μέχρι τις 6 πμ.

Οι Κινέζοι γιατροί έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύστημα που εξηγεί ποια όργανα αναζωογονούνται σε ποια ώρα και γιατί το να κοιμόμαστε αυτές τις ώρες είναι καλύτερο εάν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο.

Για παράδειγμα, το ανοσοποιητικό καταπολεμάει ιούς και απομακρύνει τοξίνες από το σώμα από τις 9 μμ μέχρι τις 11 μμ. Το συκώτι αναζωογονείται από τις 11 μμ μέχρι τη 1 πμ και τα πνευμόνια καθαρίζονται 3-5 πμ. Γι’αυτό και θα πρέπει να κοιμόμαστε αυτές τις ώρες. Το έντερο καθαρίζει το πρωί, από τις 5-7 πμ.

2. Να αγνοείτε την δημόσια γνώμη.

Όταν σκεφτόμαστε πολύ τις αντιδράσεις του κόσμου, είμαστε πιο πιεσμένοι, λιγότερο αυθόρμητοι και περισσότερο νευρικοί. Αυτό μπορεί να μας κάνει να είμαστε λιγότερο χαρούμενοι. Και όπως έχουν αποδείξει οι επιστήμονες, ένας άνθρωπος που δεν είναι χαρούμενος ζει λιγότερο.

3. Κάντε ηλιοθεραπεία.

Ο ήλιος μας δίνει βιταμίνη D. Έτσι, καταπολεμούμε την κατάθλιψη και μειώνουμε την πιθανότητα του διαβήτη. Το 2016, βιοχημικοί είδαν πως όσοι κάνουν ηλιοθεραπεία περισσότερο από 1 ώρα τη μέρα είχαν 67% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου.

4. Μην βουρτσίζετε τόσο πολύ τα δόντια σας.

Οι οδοντίατροι είδαν πως το να πλένουμε πολύ συχνά τα δόντια μας θα φθείρει το σμάλτο πρόωρα. Αυτό θα συμβεί ακόμα πιο γρήγορα αν τα πλένετε αμέσως μετά το φαγητό που το σμάλτο είναι πιο μαλακό.

5. Να τρώτε περισσότερες τομάτες.

Διαφήμιση

Έρευνα συμπέρανε πως το να τρώμε τομάτες μειώνει κατά 26% την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός αντιοξειδωτικού στις τομάτες που ονομάζεται λυκοπένιο.

6. Πετάξτε το ξυπνητήρι.

Ιάπωνες ερευνητές ισχυρίζονται πως οι άνθρωποι, ειδικότερα αυτοί που έχουν αυξημένη πίεση, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρδιακό από δυνατούς θορύβους. Επίσης, οι ήχοι αυτοί επηρεάζουν άσχημα το νευρικό σύστημα.

7. Να τρώτε την κόρα από το ψωμί.

Η κόρα περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και καθαρίζουν το σώμα.

8. Μακρυά από τα τσιγάρα.

Όλοι ξέρουμε πως το κάπνισμα βλάπτει. Μία νέα έρευνα όμως ισχυρίζεται πως δεν κάνει ούτε να τα ακουμπάμε. Ο λόγος;

Επειδή στην καλλιέργεια του καπνού χρησιμοποιούνται ραδιενεργά στοιχεία όπως το πολώνιο-210, ο μόλυβδος-210 και το ράδιο. Και ενώ οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, ακόμα μπορούν να μπουν στο σώμα με την επαφή.

9. Χορέψτε!

Επιστήμονες από την Γαλλία λένε πως ο χορός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσετε την διάρκεια της ζωής σας. Βρήκαν πως ο καλύτερος χορός είναι η σάλσα. Δυναμώνει τα κόκαλα, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων και του κυκλοφορικού και βοηθάει ενάντια στο άσθμα. Το σημαντικό είναι να κινείστε και να έχετε καλή διάθεση.

10. Βάλτε υγρές κάλτσες για όλο το βράδυ.

Ναι, καλά διαβάσατε – οι υγρές κάλτσες έχουν πολλά οφέλη. Λόγω των συσπάσεων των αιμοφόρων αγγείων όταν τα πόδια κρυώνουν, τα καλά θρεπτικά πηγαίνουν στους ιστούς και τα όργανα. Το σώμα τα χρειάζεται για να καταπολεμήσει μολύνσεις και να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, όταν τα πόδια θα αρχίσουν να ζεσταίνονται, τα αγγεία θα διασταλούν και οι τοξίνες που είναι κολλημένες στους ιστούς θα απελευθερωθούν στην κυκλοφορία και θα απομακρυνθούν από το σώμα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo