share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αρχίσετε να κάνετε την άσκηση σανίδα καθημερινά;

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αρχίσετε να κάνετε την άσκηση σανίδα καθημερινά;

Η άσκηση της σανίδας (plank) είναι μια άσκηση για διαμόρφωση του σώματος που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την μόδα. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε. Γιατί;Γιατί δεν απαιτεί πολλά να ξοδέψετε για αυτήν και σας προσφέρει την ευκαιρία να πετύχετε πραγματικά αποτελέσματα σε σχετικά λίγο χρόνο.

Έτσι, τι θα συμβεί εάν αρχίσετε να κάνετε την σανίδα κάθε μέρα;

  1. Βελτιώνει την γράμμωση των κοιλιακών

Η σανίδα είναι μια ιδανική άσκηση για τους κοιλιακούς μύες ακριβώς επειδή ασκεί όλες τις μεγάλες ομάδες των μυών της κοιλιάς, συμπεριλαμβανομένων των εγκάρσιων κοιλιακών, του κοιλιακού ορθού, του εξωτερικού λοξού μυός και τους γλουτούς. Η σημασία της ενίσχυσης κάθε ομάδας μυών ξεχωριστά, δεν μπορεί να υποτιμηθεί,γιατί κάθε μια από αυτές τις ομάδες εξυπηρετούν τον δικό τους σκοπό. Αν ενισχύσετε αυτές τις μυϊκές ομάδες θα παρατηρήσετε:

  • Εγκάρσιοι κοιλιακοί: αυξημένη ικανότητα να σηκώνετε βαρύτερα βάρη.
  • Κοιλιακοί Ορθού : βελτιωμένη απόδοση στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στο άλμα. Αυτή η ομάδα των μυών είναι επίσης διάσημες γιατί σας δίνουν την περίφημη εμφάνιση ‘φέτες’.
  • Λοξοί : βελτίωση της ικανότητας για σταθερή πλευρική κάμψη και συστροφή της μέσης.
  • Γλουτοί : Δυνατή πλάτη πίσω και ισχυρά οπίσθια.
  1. Θα μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού στην πλάτη και την σπονδυλική στήλη.

Με την σανίδα θα κάνετε μύες, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίσετε ότι δεν βάζετε πάρα πολλή πίεση στην σπονδυλική στήλη ή τα ισχία σας. Σύμφωνα με το αμερικανικό Συμβούλιο για την άσκηση,η άσκηση της σανίδας τακτικά, όχι μόνο μειώνει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη, αλλά επίσης ενισχύει τους μύες σας και εξασφαλίζει την υποστήριξη για ολόκληρη την πλάτη σας, ειδικά στις περιοχές γύρω από την ανώτερη πλάτη σας.

  1. Θα τονώσετε ολόκληρο τον μεταβολισμό σας

Η σανίδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε ολόκληρο το σώμα σας, επειδή κάνοντας την κάθε μέρα, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι με άλλες παραδοσιακές ασκήσεις κοιλιακών, όπως ροκανίσματα ή sit-ups. Οι μύες που ενισχύετε με τον τρόπο αυτόν ημέρα με την ημέρα, θα διασφαλίσουν ότι θα κάψετε περισσότερη ενέργεια ακόμα και όταν κάνετε καθιστική ζωή.

Διαφήμιση

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας μπροστά από έναν υπολογιστή. Επίσης, μια καθημερινή δεκάλεπτη άσκηση στο σπίτι πριν ή μετά τη δουλειά, όχι μόνο θα παρέχει έναν βελτιωμένο μεταβολικό ρυθμό, αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι ο μεταβολικός ρυθμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα όλη την ημέρα,(ναι, ακόμη και ενώ κοιμάστε).

  1. Θα βελτιώσετε την στάση του σώματος

Κάνοντας σανίδα θα βελτιώσετε σημαντικά την ικανότητά σας να στέκεστε με ίσιο και σταθερό σώμα. Μέσω της ενίσχυσης του κορμού σας, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την σωστή στάση του σώματος ανά πάσα στιγμή, επειδή οι μύες της κοιλιάς έχουν μεγάλη επίδραση στην συνολική κατάσταση του αυχένα, των ώμων, του στήθους και της πλάτης.

5. Θα βελτιώσει την συνολική ισορροπία

Έχετε νιώσει ποτέ ότι όταν προσπαθείτε να σταθείτε στο ένα πόδι,δεν μπορείτε να σταθείτε όρθιοι για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα;Αυτό συμβαίνει γιατί οι κοιλιακοί μύες σας δεν είναι αρκετά ισχυροί για να σας δώσουν την ισορροπία που χρειάζεται. Μέσω της βελτίωσης της ισορροπίας σας, κάνοντας πλαϊνές σανίδες και σανίδες με εκτάσεις, θα τονώσετε τις επιδόσεις σας σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

  1. Θα γίνετε πιο ευέλικτοι από ποτέ

Η ευελιξία είναι ένα βασικό πλεονέκτημα του να κάνετε σανίδες τακτικά, γιατί αυτή η μορφή άσκησης διαστέλλει και εκτείνει όλες τις ομάδες των οπίσθιων μυών- τους ώμους,τις ωμοπλάτες και την κλείδα- ενώ επίσης εκτείνει τις καμάρες και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Με μια πλευρική σανίδα που θα προσθέσετε, μπορείτε επίσης να δουλέψετε τον λοξό μυ σας, με επιπλέον όφελος την υπερέκταση στα δάχτυλα των ποδιών σας, μια κίνηση που είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη του βάρους του σώματός σας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo