share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τέσσερα βήματα για να κάνετε εύκολα την επιλογή του κατάλληλου στρώματος

Τέσσερα βήματα για να κάνετε εύκολα την επιλογή του κατάλληλου στρώματος

Τι στρώμα να διαλέξω; Πώς θα κάνω την κατάλληλη επιλογή; Αλήθεια, πόση σημασία έχει για την υγεία μας το κρεβάτι στο οποίο κοιμόμαστε; Πρέπει, άραγε, να δίνουμε προσοχή στα ανωστρώματα και τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούμε;

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που μας απασχολούν και για τα οποία ακούμε και διαβάζουμε συχνά πολλές απόψεις. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του κατάλληλου στρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, κυρίως διότι δεν διαθέτουμε έγκυρες πληροφορίες, τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη σωστή –για τις ανάγκες μας– αγορά. Το σίγουρο είναι πως, καθώς τα ποσοστά των ανθρώπων που υποφέρουν από διαταραχές ύπνου συνεχώς ανεβαίνουν, αξίζει να εστιάσουμε στα βήματα εκείνα που θα μας οδηγήσουν στο καλύτερο στρώμα ύπνου!

Βήμα 1ο: Εντοπίστε το πρόβλημα

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να εντοπίσετε την “πηγή» του προβλήματος. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως χρειάζεστε νέο στρώμα; Είναι τα χρόνια χρήσης, η δυσκολία στον ύπνο ή μήπως οι πόνοι στη μέση που σας ταλαιπωρούν κάθε πρωί; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε θα σας βοηθήσει να περιοριστείτε σε συγκεκριμένα κριτήρια όσον αφορά την επιλογή καταλλήλου στρώματος και να καταλήξετε πιο εύκολα στο καλύτερο για εσάς.

Βήμα 2ο: Ενημερωθείτε για όλες τις επιλογές

Έπειτα από τον εντοπισμό του προβλήματος και τον προσδιορισμό των αναγκών σας, σειρά έχει η σωστή ενημέρωση! Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού για να μάθετε αν, με βάση τις ανάγκες σας, χρειάζεστε ένα στρώμα σκληρό, μέτριο ή μαλακό.

Για παράδειγμα, αν συνήθως ξαπλώνετε μπρούμυτα, αξίζει να επιλέξετε ένα πιο σκληρό στρώμα με ελατήρια σε θήκες, που θα στηρίζει το κορμί σας και δεν θα σας προκαλεί πόνους στη μέση. Στην περίπτωση, βέβαια, που κοιμάστε στο πλάι, τότε χρειάζεστε ένα στρώμα που δεν ασκεί πίεση στους ώμους και τους μηρούς, δηλαδή ένα μέτριο στρώμα. Αν δεν το γνωρίζατε, αξίζει να μάθετε πως τα στρώματα με ελατήρια σε θήκες ακολουθούν τις κινήσεις του σώματος και όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένουν ανθεκτικά και λειτουργικά.

Διαφήμιση

Βήμα 3ο: Εστιάστε στα φυσικά υλικά

Στην περίπτωση που έχετε ανάγκη από ακόμη μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της νύχτας και σας λείπει ένα ευχάριστο περιβάλλον ύπνου, τότε σίγουρα αξίζει να δείτε ένα στρώμα το οποίο έχει κατασκευαστεί με φυσικά υλικά, όπως λάτεξ, ίνες καρύδας, βαμβάκι, μαλλί και lyocell. Τα υλικά αυτά προσφέρουν μεγάλη άνεση στον ύπνο, παρέχουν καλό αερισμό, απομακρύνουν την υγρασία και θα τα εντοπίσετε σε σύγχρονα στρώματα, όπως για παράδειγμα τα HIDRASUND της IKEA.

Βήμα 4ο: Δώστε σημασία στα κλινοσκεπάσματα και τα λευκά είδη

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι τα κλινοσκεπάσματα και τα λευκά είδη δεν έχουν κάποια σημασία όσον αφορά την ποιότητα του ύπνου. Στην πραγματικότητα, όμως, όλα παίζουν τον δικό τους ρόλο. Για παράδειγμα, τα μαξιλάρια με αφρό συγκρατούν τον αυχένα και τους ώμους και ανακουφίζουν το σώμα, ενώ το κατάλληλο ανώστρωμα χαρίζει άνετο ύπνο και κρατά το στρώμα σε καλή κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά είδη. Όσο πιο καλή είναι η ποιότητα των υλικών τους, τόσο πιο ήρεμο ύπνο μας χαρίζουν.

Όπως κι αν προτιμάτε να κοιμάστε και όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, αξίζει να έχετε κατά νου πως η επιλογή στρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία σας και την ποιότητα της ζωή σας. Πριν την αγορά σας, λοιπόν, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω παραμέτρους και φυσικά να κάνετε και ένα τεστ προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα που πρόκειται να πάρετε είναι και το σωστό για εσάς. Το σίγουρο είναι πως στην IKEA μπορείτε να ξαπλώσετε και να δοκιμάσετε όποιο στρώματα θέλετε, αλλά και να εξακριβώσετε μέσω διαδικτύου ότι κάνετε τη σωστή επιλογή

Πηγή

Διαφήμιση

logo