ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με βάση όρεο και σοκολατένια κρέμα τυριού χωρίς ψήσιμο

Τάρτα με βάση όρεο και σοκολατένια κρέμα τυριού χωρίς ψήσιμο

Μια υπέροχη τάρτα, με μπισκοτένια βάση με όρεο και μια τέλεια σοκολατένια κρέμα, σαν παχιά μους σοκολάτας, καλυμμένη με μια στρώση σαντιγί και πασπαλισμένη με τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ), για μια τάρτα που δεν απαιτεί ψήσιμο και που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη φανταστική γεύση της.

Υλικά συνταγής

Για τη μπισκοτένια βάση:

2½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι μπισκότα Όρεο

5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη κρέμα/μους σοκολάτας τυριού:

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά 35-36%, κρύα (1 ½ + 1/2 φλ. χωριστά)

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 65% κακάο, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Διαφήμιση

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

220 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

1 σοκολάτα κουβερτούρα, σε θερμοκρασία δωματίου, τριμμένη στο τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου.

Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε “ψίχουλα” τα μπισκότα όρεο στο μούλτι τα ρίχνετε σε μέτριο μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει το μείγμα.

Για τη κρέμα/μους σοκολάτας τυριού: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το 1 1/2 φλ. τσαγιού και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και αρχίζει να πήζει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας με το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά και έχετε μια λεία σοκολατένια ρευστή κρέμα. (Μπορείτε αντί για μπεν μαρί να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1 1/2 λ ελέγχοντας και ανακατεύοντας ανά 15-20 δευτερόλεπτα.). Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα στην άκρη για 3-4 λ να μισοκρυώσει.

Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο σοκολατένιο μείγμα τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα-γέμιση στη ταρτιέρα, πάνω στη βάση όρεο, ισιώνετε την επιφάνειά της και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη σαντιγί. Τρίβετε στο ψιλό του τρίφτη τη σοκολάτα κουβερτούρα και πασπαλίζετε τη τάρτα σας πάνω από τη συνταγή. Την απολαμβάνετε…

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γεύση
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κακάο
#κρέμα
#μπισκότα
#σοκολάτα
#συνταγή
#τυρί