share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τα τέλεια σοκολατάκια με ζαχαρούχο, σταφίδες και ρούμι

Τα τέλεια σοκολατάκια με ζαχαρούχο, σταφίδες και ρούμι

Υπέροχα σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα, σταφίδες και ρούμι. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια σοκολατάκια σε όλες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή για να τα προσφέρετε ως ένα εντυπωσιακό δώρο στις επισκέψεις σας σε γιορτές ή τις γιορτινές μέρες.

Υλικά συνταγής

1½ σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ρούμι [*]

400 γρ. σοκολάτα, μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη

1 κουτί (395 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. ξηρούς καρπούς Μακαντέμια (Macadamia) ή φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα [**]

Για επικάλυψη:

τρούφα σοκολάτας

κακάο

200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Διαφήμιση

200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τις ψιλοκομμένες σταφίδες σε ένα μπολάκι, τις πασπαλίζετε με το ρούμι, τις ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη για 10 λ να “σταθούν”.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη μαύρη κουβερτούρα, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε και το μείγμα σταφίδες-ρούμι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο δίσκο. Βγάζετε από το ψυγείο το μείγμα, παίρνετε μια μικρή ποσότητα ρολλάροντας με ένα κουταλάκι του γλυκού στο μείγμα και το πλάθετε σε 50 περίπου μπαλάκια.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί. Όταν πλάσετε τα μπαλάκια βουτάτε κάποια από αυτά στη μαύρη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοποθετείτε στο δίσκο πάνω στη λαδόκολλα. Τα γαρνίρετε από πάνω με τη λευκή σοκολάτα (βλέπε φωτό).

Σε 2 βαθιά πιάτα ρίχνετε στο 1ο σοκολατένια τρούφα και στο 2ο κακάο σε σκόνη. Ρολλάρετε μέρος από τα υπόλοιπα μπαλάκια στη τρούφα και τα όσα απομείνουν στο κακάο. Τα μεταφέρετε όλα στο δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά. Σερβίρετε.

[*] Αν τα προσφέρετε σε παιδιά αντικαταστήστε το ρούμι με χυμό πορτοκαλιού.

[**] Καβουρδίζετε τα μακαντέμια ή τα φουντούκια σας με 2 τρόπους: ή τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και τα ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πάρουν χρώμα ή τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνετε στους 160° C (όχι στο γκριλ) για 8-10 λ, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσουν τα χοντροκόβετε.

taste.com.au

Πηγή

Διαφήμιση

logo