share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σπιτική Σφολιάτα (βήμα-βήμα)

Σπιτική Σφολιάτα (βήμα-βήμα)

Σπιτική Σφολιάτα (βήμα-βήμα)

Υλικά

1/2 κούπας λάδι

1/2 κούπας νερό

1/2 κούπας σόδα(ανθρακούχο νερό)

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κιλού αλεύρι

βούτυρο μαλακωμένο για το άλειμμα

Τη χωρίζουμε στα δύο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το καθένα από τα φύλλα.Το ζυμάρι είναι τόσο απαλό και μεταξένιο που μπορούμε να το ανοίξουμε χρησιμοποιώντας και ένα μικρό πλαστράκι. Δε χρειάζεται να έχουμε μεγάλη βέργα.

Με το χέρι μας σχηματίζουμε ένα κύκλο στη μέση περίπου 20 εκατοστά διάμετρο.

Με το χέρι και πάλι χωρίζουμε ακτινωτά στα 8.

Κόβουμε με το μαχαίρι στα σημεία που χαράξαμε και διπλώνουμε πάνω από τον κύκλο.

Διαφήμιση

Το κομμάτι που κόβουμε,αν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, το ανοίγουμε όσο μπορούμε με τα χέρια μας και το βάζουμε και αυτό στο κέντρο με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, όταν ψηθεί η σφολιάτα,θα χωρίζεται σε ακόμα περισσότερα φύλλα.

Βάζουμε σε πιάτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′, μέχρι να παγώσει καλά το βούτυρο, για να μην τρέξει όταν στη συνέχεια ανοίξουμε το φύλλο μας.

Όταν βγάλουμε το φύλλο από το ψυγείο,το τοποθετούμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια πάλι του πλάστη, ανοίγουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε, ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

πηγή: xrysessintages.gr

Διαφήμιση

logo