share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σπιτικές θεραπείες για απαλά πόδια. Είναι πολύ εύκολο και αποτελεσματικό!

Σπιτικές θεραπείες για απαλά πόδια. Είναι πολύ εύκολο και αποτελεσματικό!

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι απολαυστικοί ιδιαίτερα αν μπορείτε να απολαύσετε το περπάτημα με γυμνά πόδια ή το λιγότερο με σανδάλια. Οι γυναίκες βάφουν τα νύχια των ποδιών τους με χαριτωμένα χρώματα, νιώθουν το γρασίδι στις πατούσες και τον δροσερό αέρα στα δάχτυλά τους.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως θα πρέπει να δείξουν και ένα λιγότερο γλυκό μέρος των ποδιών. Μετά από χρόνια φθοράς και κλείσιμο των ποδιών στα παπούτσια, τα πόδια όλων των ανθρώπων αναπτύσσουν τραχιές επιφάνειες. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά φυσιολογικό αλλά καθόλου ευχάριστο. Ενώ οι κάλοι είναι δυσάρεστοι και σκληροί στην υφή, οι ρόζοι είναι σκληροί και πιο στρογγυλεμένοι τύποι κάλων. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πως θα ετοιμάσετε τα πόδια σας και απολαύστε το καλοκαίρι.

Τι είναι ο κάλλος;

Ο κάλος είναι μια παχιά, σκληρή περιοχή του δέρματος που αποτελεί απάντηση στην επανειλημμένη και τακτική τριβή και πίεση. Το σώμα σας δημιουργεί κάλους για να προστατεύσει το δέρμα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάλους στα χέρια και τα πόδια που δημιουργούνται από το περπάτημα, το κράτημα του στυλό ή άλλες δραστηριότητες. Οι κάλοι μπορεί να είναι αντιαισθητικοί αλλά συνήθως είναι ακίνδυνοι και ανώδυνοι.

Τι είναι οι ρόζοι;

Ένας ρόζος είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος κάλου. Είναι ένα σκληρό, στρόγγυλο σημείο νεκρού δέρματος και συνήθως υπάρχει στο λεπτό δέρμα του σώματος όπως είναι οι κορυφές των δακτύλων των χεριών και των ποδιών. Όπως ο κάλος, οι ρόζοι σχηματίζονται όπου το δέρμα τρίβεται τακτικά ενάντια σε κάτι, όπως οι αρθρώσεις των ποδιών που τρίβονται με την κορυφή των παπουτσιών σας. Σε αντίθεση όμως με τους κάλους, οι ρόζοι είναι συχνά επώδυνοι λόγω του ότι είναι σκληροί και έχουν σφαιρικό σχήμα αντί για μια ευρύτερη επιφάνεια. Αν έχετε θέμα με τους ρόζους και τους κάλους, τι μπορείτε να κάνετε;

Θεραπεία #1: Χρησιμοποιήστε μηλόξιδο ή καστορέλαιο.

Σε ένα μπολ ή λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι, προσθέστε 1 φλιτζάνι μηλόξιδο και βουτήξτε τα πόδια σας. Αυτό θα απαλύνει τους κάλους αρκετά ώστε να αφαιρεθούν με ελαφρόπετρα. Για τους ρόζους, κάντε ελαφρές επαλείψεις με καστορέλαιο σε κάθε έναν από αυτούς μετά το μούλιασμα. Κάντε το καθημερινά και τα πόδια σας θα είναι απαλά και λεία σε περίπου 10 μέρες. Μια συμβουλή για να απομακρύνετε τους κάλους: Να είστε ευγενικοί. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος αλλά το έντονο τρίψιμο με ελαφρόπετρα θα τους κάνει ακόμη πιο σκληρούς.

Λύση #2: Βιταμίνη Ε ή Βιταμίνη Α

Διαφήμιση

Ενώ οι βιταμίνες προορίζονται για να ληφθούν εσωτερικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά το τζελ που περιέχουν στο εσωτερικό τους ως κάψουλες, αν τις σπάσετε και πιέσετε ελαφρώς. Το τρίψιμο του ελαίου που περιέχει η κάψουλα βιταμίνης Ε ή Α, είναι πολύ καλή θεραπεία για τους ρόζους. Τρίψτε το περιεχόμενο στους ρόζους πριν πάτε για ύπνο και φορέστε μια καθαρή βαμβακερή κάλτσα. Κάντε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστούν οι ρόζοι.

Θεραπεία #3: Φλούδα λεμονιού.

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι και κόψτε ένα κομμάτι από τη φλούδα του στο μέγεθος του δαχτύλου που έχει το ρόζο. Πιέστε το με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και δέστε το πάνω στον ρόζο με έναν επίδεσμο. Κρατήστε τα πάντα στη θέση τους με μια καθαρή βαμβακερή κάλτσα και φορέστε το όλη νύχτα. Επαναλάβετε κάθε βράδυ και ο ρόζος θα φύγει.

Θεραπεία #4: Κρεμμύδι και λευκό ξύδι

Όπως χρησιμοποιείτε η φλούδα του λεμονιού, έτσι ένα κομμάτι κρεμμυδιού εμποτισμένο για περίπου μια μέρα σε άσπρο ξύδι, τοποθετημένο σταθερά στο πόδι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, απομακρύνει τους ρόζους. Αλλά να ξέρετε πως η μυρωδιά θα είναι πολύ ισχυρότερη. Ακριβώς όμως με τη φλούδα του λεμονιού, το κρεμμύδι με το ξίδι πρέπει να επισυνάπτεται με έναν επίδεσμο, να τοποθετηθεί μια κάλτσα και να αφεθεί εκεί όλη νύχτα.

Θεραπεία #5: Καστορέλαιο

Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχετε τη δυνατότητα να φορέσετε κάλτσες και παπούτσια ώστε να πάτε στη δουλειά σας. Είναι επίσης καλή για τις μικρές, δύσκολες στο να δεθούν επιφάνειες. Πάρτε ένα φαρμακευτικό επίθεμα για κάλους και τοποθετήστε το γύρω του. Βρέξτε τον ρόζο με λίγες σταγόνες καστορέλαιου και στη συνέχεια καλύψτε το με κολλητική ταινία για να μείνει στη θέση του. Αν φορέσετε κάλτσες, επιλέξτε ένα παλιό ζευγάρι σε περίπτωση που σας λερώσει το λάδι.

Κάτι επιπλέον: Το να μουλιάζετε τα πόδια σας καθημερινά είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo