ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια τούρτα καρδιά

Σοκολατένια τούρτα καρδιά

Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για μια υπέροχη σοκολατένια τούρτα “καρδιά” για ιδιαίτερες στιγμές. Η παραδεισένια γεύση που δίνει ο συνδυασμός της σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα σμέουρα θα δώσει άλλη διάσταση στη γεύση σας. Δοκιμάστε τη !

Υλικά συνταγής

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

180 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. σκόνη κακάο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση:

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά

150 γρ. σμέουρα + λίγα επιπλέον για διακόσμηση

Διαφήμιση

Για το γλάσο σοκολάτας:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

30 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα στο μεσαίο ράφι ή στους 180 στις αντιστάσεις στο κάτω τελευταίο πιάτο και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο μια φόρμα 20 εκ. σε σχήμα καρδιά ή αντίστοιχη στρογγυλή και θα κόψετε μετά το κέικ σε σχήμα καρδιάς.

Για το κέικ/παντεσπάνι: Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθούν. Σταδιακά, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. μέχρι να φουσκώσει και να συρρικνωθεί ελαφρώς μακριά από τα τοιχώματα του ταψιού. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει καλά θα το κόψετε οριζόντια στη μέση, απαλά και προσεκτικά, με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Σε περίπτωση που έχετε φόρμα καρδιάς το κόβετε απ” ευθείας μόλις κρυώσει. Αν το φτιάξατε σε στρογγυλή φόρμα, πρώτα το κόβετε περιμετρικά σε σχήμα καρδιάς, ή φτιάχνετε ένα χάρτινο καλούπι καρδιάς το τοποθετείτε πάνω στο κέικ και μετά το κόβετε οριζόντια στη μέση.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα σμέουρα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Τοποθετείτε το κάτω μέρος του κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω στρώνετε το μείγμα σαντιγί-σμέουρα. Καλύπτετε από πάνω με το άλλο μισό, επάνω μέρος του κέικ και το πιέζετε ελαφρώς πάνω στη σαντιγί.

Για το γλάσο: Ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε κατσαρολάκι, τη μαρμελάδα με 1 κ.γ. νερό μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το απλώνετε με πινέλο στην επιφάνεια του κέικ.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και πήξει ελαφρώς. Μετά το απλώνετε πάνω από τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του κέικ και το αφήνετε για 1 ώρα να “σταθεί”. Το γαρνίρετε με επιπλέον σμέουρα και ροδοπέταλα ή άλλα σχέδια επιλογής σας, όπως γράμματα της αλφαβήτου, τα οποία θα φτιάξετε (προαιρετικά) με μάρζιπαν -βλέπε συνταγή για μάρζιπαν/αμυγδαλόπαστα εδώ.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αέρα
#αλεύρι
#βαθμούς
#γάλα
#γεύση
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κακάο
#καρδιά
#κέικ
#κρέμα
#μαρμελάδα
#νερό
#πιάτο
#σοκολάτα
#συνταγή
#τούρτα
#Φτιάξετε