share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα

Σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα

Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι και αμύγδαλα. Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο γλύκισμα, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Ένα υπέροχο, υγιεινό γλύκισμα, αγαπητό απ” όλους, για όλες τις εποχές.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό

1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

25 λουκούμια περγαμόντο μικρά

50 αμύγδαλα λευκά

Διαφήμιση

Για το πασπάλισμα:

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

ανθόνερο για το ράντισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C , λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το στρώνετε με λαδόκολλα.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα με το ειδικό εργαλείο “γάντζος” (η ζυμώνετε με τα χέρια σας) μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Για τη συναρμολόγηση με τη γέμιση: Χωρίζετε τη ζύμη σε 25 κομμάτια. Απλώνετε σε στρογγυλό σχήμα κάθε κομμάτι ζύμης στη παλάμη σας. Bάζετε στο κέντρο από 1 λουκούμι και 2 αμύγδαλα και κλείνετε καλά τη ζύμη, πιέζοντας τις άκρες της, δίνοντάς της ένα σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια στο ταψί και τα ψήνετε για 30-35 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη άχνη.

Προαιρετικά πασπαλίστε τα με λίγη κανέλα

thecookbook.gr

Πηγή

Διαφήμιση

logo