share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ρύζι με κάστανα και ξηρούς καρπούς

Ρύζι με κάστανα και ξηρούς καρπούς

Ρύζι πιλάφι με κάστανα, ξηρούς καρπούς, πιπεριά και κρόκο Κοζάνης. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιλάφι, για να συνοδεύσετε το ψητό κρέας ή τη γαλοπούλα σας στο εορταστικό τραπέζι σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

2 ποτήρια του νερού ρύζι για πιλάφι

4 ½ φλ. ποτήρια νερό

2 κ.σ. βούτυρο

150 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

50 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένα

50 γρ. κάσιους χοντροκομμένα

Διαφήμιση

1 μικρή κόκκινη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια

λίγες κλωστούλες κρόκο Κοζάνης ή 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα

1 κύβο κότας ή λαχανικών

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τη πιπεριά,τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα κάστανα, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου.

Προσθέτετε το νερό, το κύβο κότας και το κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε το καπάκι. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15-17 λ περίπου. Βάζετε σε φόρμα το ρύζι, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo