share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ψωμάκια Αιγυπτιακά !!!

Ψωμάκια Αιγυπτιακά !!!

Τα τρώς σκέτα ή τα συνοδεύεις με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές !!

Υλικά

600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού

35 γραμ ζάχαρη

20 γραμ αλάτι

2 αυγά

250 γραμ νερό

30 γραμ γάλα

1 βανίλια

2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατευουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώμουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 –μίξερ με γάντζο-

Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.

Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .

Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ,

Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.

Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου,Οι φωτογαφίες θα σας βοηθήσουν αρκετά.

Από George Chatzigiatroudakis

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo