share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πώς τα κατάλληλα παπούτσια μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας!!!

Πώς τα κατάλληλα παπούτσια μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας!!!

Παρά το γεγονός ότι έχουν μεγάλη σημασία για την καθημερινότητά μας, η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά στα πόδια μας, δεν συνηθίζουμε να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή.

Η φροντίδα τους περιορίζεται συχνά στα απολύτως απαραίτητα, ενώ λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι ελέγχουν όσο χρειάζεται την υγεία των ποδιών τους.

Πράγματι, σε αντίθεση με άλλα σημεία του σώματός μας -όπως για παράδειγμα το πρόσωπο- τα πόδια μας δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής, γεγονός το οποίο μας οδηγεί σε σημαντικά προβλήματα.

Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως δύο στους τέσσερις ανθρώπους ηλικίας άνω των 45 ετών παραπονιούνται για πονεμένα πόδια, ενώ συνολικά, τρία στα τέσσερα άτομα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής τους. Η πλατυποδία, η κοιλοποδία, οι υπεκερατώσεις, οι κάλοι, τα κότσια και οι πόνοι στα γόνατα αποτελούν μερικά μόνο από τα προβλήματα των ποδιών που ταλαιπωρούν σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, προκειμένου να προστατέψουμε τα πόδια μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας; Υπάρχουν άραγε τρόποι για να αποφύγουμε τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα πόδια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση σε αυτή την περίπτωση σχετίζεται -μεταξύ άλλων- με τα υποδήματα που φοράμε, εντός και εκτός σπιτιού. Πράγματι, τα μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και το στοιχείο που κάνει τη διαφορά εντοπίζεται στα υλικά από τα οποία τα υποδήματα αυτά αποτελούνται και τις τεχνολογίες στις οποίες βασίζονται.

Οι παρακάτω τέσσερις επιλογές σε ό,τι αφορά στα υποδήματά, μπορούν αναμφίβολα να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας.

Διαφήμιση

1. Επιλέξτε ένα παπούτσι από μαλακό και γνήσιο δέρμα

Αν αναζητάτε εξαιρετική ευελιξία σε κάθε σας βήμα τότε είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ανατομικό παπούτσι από μαλακό και γνήσιο δέρμα. Φροντίστε να βασίζεται, επίσης, σε μια σύγχρονη τεχνολογία για τα υποδήματα, όπως η , η οποία βοηθά ουσιαστικά το παπούτσι να προσαρμόζεται στην ανατομία του ποδιού.

2. Φροντίστε ότι η πίεση από κάθε βήμα κατανέμεται σωστά σε όλο το πέλμα

Είναι, βέβαια, σημαντικό να μπορείτε να έχετε άνετο και φυσικό περπάτημα κάθε στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να εστιάσετε σε υποδήματα τα οποία περιέχουν πρωτοποριακές τεχνολογίες -όπως η Memory Cushion® που προαναφέραμε. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί, μεταξύ άλλων, να κατανέμει σωστά σε όλο το πέλμα την πίεση που ασκείται στα πόδια σας, σε κάθε βήμα. Μια απίστευτα ελαφριά και η οποία φέρει την εν λόγω καινοτομία αποτελεί σίγουρα μια ιδανική επιλογή για τις σύγχρονες γυναίκες.

3. Προσφέρετε στον εαυτό σας ενέργεια σε κάθε βήμα

Στην περίπτωση που η εργασία σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή κίνηση, τότε σίγουρα χρειάζεται να επενδύσετε σε ειδικά υποδήματα που βοηθούν στην αποσυμπίεση του ποδιού και προσφέρουν ενέργεια σε κάθε σας βήμα. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι πολλοί σύγχρονοι επαγγελματίες στρέφονται σήμερα στα προκειμένου να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, δίχως να ταλαιπωρούνται. Αποτελούν απαραίτητο “εξοπλισμό» για εκείνους διότι, μεταξύ άλλων, επιτρέπουν στο πόδι να “αναπνέει» και το προστατεύουν από κραδασμούς.

4. Διασφαλίστε πως τα πόδια σας ξεκουράζονται και στο σπίτι

Φυσικά, η ανάγκη για φροντίδα των ποδιών δεν πρέπει περιορίζεται μόνο στις επιλογές που κάνετε για τις εκτός σπιτιού δραστηριότητές σας. Είναι εξίσου σημαντικό να προσέχετε τα πόδια σας και όσο βρίσκεστε εντός της οικίας σας, αφού η ανάγκη για ανατομικά υποδήματα είναι μεγάλη στις μέρες μας. Πράγματι, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη άθλησης, η αυξημένη ορθοστασία, τα υψηλα ποσοστα παχυσαρκίας, οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις και οι… άβολες επιταγές της μοδας, έχουν συχνά αρνητικό αντικτυπο στα πόδια.

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως είναι σημαντικό να επενδύσετε σε υποδήματα που μπορούν να προσφέρουν μια ξεχωριστή αίσθηση ξεκούρασης στα πόδια σας. Δύο είναι οι τεχνολογίες που αφορούν στους πάτους των υποδημάτων σας και στις οποίες αξίζει να εστιάσετε στην προκειμενη περιπτωση: Η και η . Η πρώτη επιτρέπει στα υποδήματα να “αγκαλιάζουν» το πόδι με απόλυτη σταθερότητα και η δεύτερη, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής στάσης του ποδιού και εξασφαλίζει μια εξαιρετική ευελιξία του πάτου και μια τέλεια βάση για το πόδι.

Φέτος, λοιπόν, αξίζει να φροντίσετε για τα πόδια σας, επιλέγοντας υποδήματα που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και παράλληλα, προσφέρουν έναν πιο φυσικό και άνετο τρόπο βαδίσματος. Οι επιλογές και οι που σίγουρα αξίζει να προσeξετε είναι πολλές και σήμερα, μπορείτε εύκολα να τις ανακαλύψετε σε επιλεγμένα φαρμακεία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Διαφήμιση

logo