share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας σε μόλις 15 λεπτά

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας σε μόλις 15 λεπτά

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα δύο υπέροχες εποχές. Η διάθεσή μας “ανεβαίνει» και οι καιρικές συνθήκες μάς επιτρέπουν να απολαμβάνουμε περισσότερες δραστηριότητες εκτός γραφείου και σπιτιού.

Δυστυχώς, όμως, για εκατομμύρια ανθρώπους, η άνοιξη συνοδεύεται από τις εποχικές αλλεργίες, με την αλλεργική ρινίτιδα να αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που καλούνται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουν. Το φτέρνισμα, η καταρροή, το μπούκωμα και η φαγούρα στη μύτη είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της –ομολογουμένως– ενοχλητικής αυτής πάθησης, τα οποία επηρεάζουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτή: Από τις πιο απλές καθημερινές τους δραστηριότητες μέχρι τον ύπνο!

Τι προκαλεί, λοιπόν, τις εποχικές αλλεργίες και πώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά –και όσο πιο φυσικά γίνεται– τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας; Οι επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να φέρουν στο “φως» αρκετές σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες και συγκεντρώσαμε. Με βάση τα στοιχεία αυτά, λοιπόν, το σίγουρο είναι πως αν εστιάσετε την προσοχή σας στα παρακάτω τρία σημεία, θα μπορέσετε να ζήσετε άφοβα κάθε εποχή χωρίς το άγχος των αλλεργιών.

1. Βρείτε την “πηγή» του προβλήματος

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας είναι να ανακαλύψετε τι κάνει τον οργανισμό σας να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, η γύρη που είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο και το τρίχωμα ζώων αποτελούν πιθανά αλλεργιογόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αξίζει, λοιπόν, να εξετάσετε αν τα δύο αυτά στοιχεία σάς επηρεάζουν. Επισκεφτείτε έναν γιατρό και κάντε τις κατάλληλες εξετάσεις, προκειμένου να ανακαλύψετε την “πηγή» του προβλήματος και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σας.

2. Δοκιμάστε τα οφέλη των αυγών ορτυκιού

Η δεύτερη κίνηση που αξίζει να κάνετε είναι να στρέψετε την προσοχή σας στα συστατικά και τα στοιχεία που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο στη μάχη κατά των εποχικών αλλεργιών. Στην περίπτωση της αλλεργικής ρινίτιδας, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα βιοενεργά συστατικά από αυγά ορτυκιού μπορούν να εμποδίσουν την επαφή των αλλεργιογόνων με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι την παραγωγή μεσολαβητών ουσιών όπως είναι η ισταμίνη.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα; Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ένας Γάλλος γιατρός παρατήρησε ότι οι αγρότες που εξέτρεφαν ορτύκια παρουσίαζαν λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της ίδιας περιοχής. Έπειτα από πολλές επιτυχημένες δοκιμές, δημιουργήθηκε ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση φυσικά συστατικά που περιέχουν τα αυγά των ορτυκιών και τον ψευδάργυρο. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής λάνσαρε, μάλιστα, η Lanes στην ελληνική αγορά με το όνομα Lanes AlergEnd.

3. Στραφείτε σε μια αποτελεσματική και φυσική λύση

Θα πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το προϊόν που θα τονώσει τον οργανισμό σας και θα τον βοηθήσει να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας. Ο λόγος που επιμένουμε να γράφουμε για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής είναι πως πρόκειται για το μοναδικό προϊόν για την αλλεργική ρινίτιδα που έχει δοκιμαστεί σε Έλληνες ασθενείς, στα αλλεργιολογικά τμήματα τριών μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας (το ΓΝΝΘ “Σωτηρία», το ΠΓΝ “Αττικόν» και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών).

Διαφήμιση

Τι δείχνουν οι έρευνες στην Ελλάδα

Στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε μελέτη το 2017, στην οποία συμμετείχαν 77 ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα από τα αλλεργιολογικά τμήματα τριών μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας (ΓΝΝΘ “Σωτηρία», ΠΓΝ “Αττικόν», Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών). Στόχος της μελέτης ήταν η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του συμπληρώματος διατροφής Lanes AlergEnd στη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας. Για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας χρησιμοποιήθηκαν αντικειμενικές μετρήσεις, καθώς και μετρήσεις αυτό-αξιολόγησης συμπτωμάτων. Τη μελέτη ολοκλήρωσαν 76 από τους 77 ασθενείς. Σε πολύ λίγο χρόνο από τη λήψη του Lanes AlergEnd, βελτιώθηκε η ρινική απόφραξη σε στατιστικά σημαντικό βαθμό. Η μεταβολή της εισπνευστικής ροής (PNIF) έγινε εμφανής ήδη από την πρώτη ημέρα χρήσης του σκευάσματος.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν δύο από τους γιατρούς που ηγήθηκαν της έρευνας, οι κ.κ. Φώτιος Ψαρρός (Αλλεργιολόγος, Διευθυντής Αλλεργιολογικού Τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών) και Μιχαήλ Μακρής (Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος Μονάδος Αλλεργιολογίας, ΠΓΝ “Αττικό»), η αποτελεσματικότητα του Lanes AlergEnd σημειώνει και μεγάλη διάρκεια, αφού δύο ώρες μετά τη χρήση του παρατηρήθηκε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση (94,8%) στους ασθενείς, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στο παρακάτω διάγραμμα.

Μέγιστη εισπνευστική ροή (PNIF) (οριζόντιος άξονας) σε σχέση με τον χρόνο σε λεπτά (κάθετος άξονας)

Τα γενικότερα συμπεράσαμα της έρευνας είναι ότι το συμπλήρωμα διατροφής Lanes ΑlergEnd βελτίωσε τα συμπτώματα των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα που πήραν μέρος στη μελέτη. Η έναρξη δράσης του για τις περισσότερες κλινικές παραμέτρους ξεκινά από τα 15 λεπτά και η αποτελεσματικότητά του έχει διάρκεια.

Στον πληθυσμό της μελέτης δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες και το σκεύασμα κατέδειξε άριστη ασφάλεια. To Lanes AllergEnd αποτελεί μια νέα αποτελεσματική μη-φαρμακευτική επιλογή στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας με πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές.

Το σίγουρο είναι, λοιπόν, πως εν έτει 2018 υπάρχουν λύσεις και μάλιστα αποτελεσματικές για μία από τις πιο κοινές και ταυτόχρονα ενοχλητικές εποχικές ασθένειες. Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και σε αυτή της αλλεργικής ρινίτιδας η επιστήμη μπορεί να αποτελέσει τον πιο σημαντικό σας σύμμαχο.

Πηγή

Διαφήμιση

logo