share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πώς η ομάδα αίματος σας σχετίζεται με την προσωπικότητα σας

Πώς η ομάδα αίματος σας σχετίζεται με την προσωπικότητα σας

Η σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την προσωπικότητα ήταν πάντα ένα θέμα που προκαλούσε ενδιαφέρον μεταξύ των επιστημόνων καθώς είχαν παρατηρήσει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν κάποιες ομάδες αίματος. Οι παρατηρήσεις αυτές τράβηξαν την προσοχή μετά από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Ιαπωνία από τον Masahiko Nomi.

Εδώ, παραθέτουμε βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που σχετίζονται με τις ομάδες αίματος, αλλά φυσικά, δεν σημαίνει ότι ισχύουν για όλους.

Ανακαλύψτε τι δηλώνει η ομάδα αίματος σας.

#1 Ομάδα Αίματος Α

Το 40% των ανθρώπων του κόσμου έχει ομάδα αίματος Α (είτε θετικό είτε αρνητικό).

Τα βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτή την ομάδα αίματος είναι: κατανόηση, οργάνωση, λογική, χαλαρότητα.

Ζείτε με τον τρόπο που θέλετε. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, τότε πιθανότητα δεν μπλέκεστε πολύ στα δράματα. Έχετε έναν τρόπο ζωής και μένετε πιστοί σε αυτόν. Είστε πολύ καλοί στο να ελέγχετε τα συναισθήματα σας. Είστε αυτοί που ξεκινάτε κάτι καινούργιο για να το πετύχετε και να το κάνετε τέλεια, και αν όχι τέλεια όσο πιο κοντά στην τελειότητα γίνεται.

Από την άλλη πλευρά, είστε επίσης υπερβολικά σχολαστικοί και συγκρατημένοι κατά καιρούς. Είναι προφανές, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που επιμένουν στις λεπτομέρειες τείνουν να απορρίπτουν τις διαταραχές και τις παρεμβάσεις στην ζωή τους.

Μπορεί επίσης να είστε πολύ ανυπόμονοι, δεδομένου της περιέργειας, του πείσματος και της τελειομανίας σας προς τις καταστάσεις. Το γεγονός ότι είστε ευαίσθητοι και επιφυλακτικοί έχει και αρνητικά και θετικά αποτελέσματα.

Σας βοηθά να δουλεύετε καλύτερα πάνω σε κάτι αλλά μπορεί επίσης να δώσει την εντύπωση στου άλλους ότι είστε ακατάδεκτοι ή αλαζόνες. Δεν έχει σημασία ωστόσο, η προσωπικότητα σας εκ φύσεως τείνει να μην δίνει σημασία στα ασήμαντα πράγματα.

#2 Ομάδα Αίματος Β

Το 11% των ανθρώπων έχει ομάδα αίματος Β (είτε θετικό είτε αρνητικό).

Τα βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτή την ομάδα αίματος είναι: Απρόβλεπτοι, παθιασμένοι, αυτοπεποίθηση και παρόρμηση.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β είναι ενθουσιώδεις, ευρηματικοί και πολύ παθιασμένοι. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα τότε πιθανότατα έχετε μια προσωπικότητα που είναι εσωτερικά κινητοποιημένη.

Ό, τι και αν κάνετε, είτε έχει να κάνει με την αγάπη, τα ταξίδια ή απλώς την δουλειά σας, το κάνετε με πάθος. Το γεγονός ότι βάζετε την καρδιά και την ψυχή σας στα πάντα κάνει την προσωπικότητα σας γοητευτική και να προκαλεί έμπνευση.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να γίνετε λίγο εγωιστές κατά καιρούς. Είστε επίσης απρόβλεπτοι σε σημείο που ποτέ δεν αποκαλύπτετε το τι συμβαίνει στο μυαλό σας, και έτσι ό, τι κάνετε γίνεται γνωστό μόλις ολοκληρωθεί.

Ενώ αυτό σας κάνει σαν ένα είδος πάζλ, οι άνθρωποι φοβούνται να σας εμπιστευτούν λόγω του ότι είστε απρόβλεπτοι.

Αυτή η συμπεριφορά ωστόσο περιορίζεται μόνο σε αυτούς που δεν σας γνωρίζουν, αλλά μόλις σας καταλάβουν, δεν τρομάζουν από τον αυθορμητισμό και την αυτοπεποίθηση που έχετε.

#3 Ομάδα αίματος 0
Διαφήμιση

Το 45% των ανθρώπων του κόσμου έχει ομάδα αίματος 0 (είτε θετικό είτε αρνητικό).

Τα βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτή την ομάδα αίματος είναι: υπευθυνότητα, συνέπεια, επιφύλαξη και αφοσίωση.

Οι άνθρωποι με αυτή την ομάδα αίματος είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι. Παίρνουν τις ευθύνες τους πολύ στα σοβαρά και είναι από τα πιο αξιόπιστα άτομα.

Η συνέπεια και η αφοσίωση τους ωθεί να τελειώνουν αυτό που αρχίζουν και αυτές είναι που τους κινητοποιούν περισσότερο.

Είναι επίσης πολύ καλή συντροφιά καθώς τείνουν να είναι κατανοητικοί, καλοί ακροατές και παρηγορούν τους άλλους.

Από την άλλη πλευρά, αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα αποφεύγετε να παίρνετε ρίσκα. Σας αρέσει να είστε στην ασφάλεια και να είστε σίγουροι γι αυτό που θα λάβετε πριν μπλεχτείτε σε κάτι.

Σας αρέσει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν προτιμάτε να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά.

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αρνητικό, η αλήθεια είναι πως αυτή η ιδιότητα σας κάνει πολύ αξιόπιστους, ευχάριστους και κάποιους που οι άλλοι μπορούν να βασιστούν όταν χρειάζονται βοήθεια.

#4 Ομάδα αίματος ΑΒ

Μόνο το 4% των ανθρώπων του κόσμου έχει ομάδα αίματος ΑΒ (είτε αρνητικό είτε θετικό).

Τα βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτή την ομάδα αίματος είναι: φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα και ικανότητες ηγεσίας.

Οι άνθρωποι με αυτή την ομάδα αίματος είναι πραγματικά σπάνιοι καθώς σχεδόν μόνο το 4% του πληθυσμού την έχει.

Είναι γνωστό ότι είναι εκ φύσεως ηγέτες με ικανότητες στην αρχηγία.

Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, έχετε αυτοπεποίθηση και είστε κοινωνικοί, είστε αυτοί που δίνετε το παράδειγμα και δεν περιμένετε ότι άλλοι θα έκαναν κάτι για εσάς αν δεν τους το ανταποδίδατε.

Η φιλοδοξία είναι ακόμα μια αρετή την οποία οι άλλοι θαυμάζουν, αλλά η κοινωνική φύση σας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό σας.

Από την άλλη, μπορείτε να είστε αρκετά συγκρατημένοι και μυστηριώδεις. Έχετε ενσυναίσθηση, που σημαίνει ότι είστε πολύ καλοί στο να ακούτε και να κατανοείτε τους άλλους και έτσι σπάνια μιλάτε για το τι συμβαίνει στην καρδιά σας.

Χαμογελάτε και νεύετε, αλλά σπάνια ζητάτε βοήθεια. Αυτό που δημιουργεί προβλήματα είναι η ευθύτητα και η ειλικρίνεια σας, καθώς οι άλλοι την βρίσκουν ενοχλητική, αλλά θα προτιμούσατε να πείτε μια σκληρή αλήθεια παρά ένα γλυκό ψέμα.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Διαφήμιση

logo