share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα με ινδοκάρυδο!!!

Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα με ινδοκάρυδο!!!

Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα με ινδοκάρυδο!!!

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι

250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

200 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι

1 μπέικιν πάουντερ

2 βανιλιες

5 αυγά

70 γραμμάρια ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτά!

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών, γιαούρτι, ξύσμα, έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα τέλος μπεικιν, καρύδα και σιμιγδάλι!

Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας!

Σιρόπι

750 γραμμάρια νερό

500 γραμμάρια ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε να δέσει!

Σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό,ζεστό σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα

1 κιλό γάλα

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 κουταλιές της σουπας κορν φλαουρ

2 κουταλιές.της σούπας αλεύρι

1 βανίλια

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κρόκους αυγών

50 γραμμάρια ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε! Και προσθέτουμε, βανίλια, βούτυρο, κρόκους και ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ! Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διακοσμούμε με ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

logo